Piaţa criptomonedelor ajunge la un maxim istoric de peste 2 trilioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a atins, luni, un maxim istoric de peste 2.000 de miliarde de dolari, dublu faţă de valoarea înregistrată la începutul anului, graţie cererii venite din partea investitorilor instituţionali şi de retail, arată datele publicate de CoinGecko şi Blockfolio, care urmăresc piaţa criptomonedelor, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, dublarea capitalizării de piaţă a criptomonedelor în decurs de câteva luni a fost stimulată de Bitcoin, care în prezent are o capitalizare de piaţă de peste 1.000 de miliarde de dolari, informează Agerpres

Următoarele cinci criptomonede, Ether, Binance Coin, Polkadot, Tether şi Cardano, au o capitalizare de piaţă combinată de 422 miliarde de dolari.

Paolo Ardoino, director de tehnologie la platforma de tranzacţionare Bitfinex, a transmis: "Interesul a început să crească dincolo de Bitcoin şi Ethereum. Pe măsură ce industria continuă să se maturizeze, ne aşteptăm ca mai multe aplicaţii pe bază de blockchain să fie introduse la nivel global, ceea ce va coincide cu o creştere a interesului în alte active alternative.”

Cotaţia Bitcoin a crescut cu peste 100% în acest an, în timp ce Ethereum a câştigat aproape 190%. Ambele criptomonede au depăşit cu mult performanţele activelor tradiţionale, graţie intrării pe piaţă a unor companii de tip mainstream şi a unor mari investitori precum constructorul auto Tesla Inc şi banca BNY Mellon.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite