OTP Bank: Peste 70% din clienţii cu credite în franci elveţieni au acceptat conversia în lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 7.000 de clienţi ai OTP Bank România, adică 72% din totalul celor cu credite în moneda elveţiană, luate în perioada de boom economic, au acceptat oferta de conversie în lei, anunţă banca cu acţionariat maghiar.

Discounturile propuse clienţilor care au ales conversia au reprezentat pentru bancă un efort financiar de 425 milioane lei (95 milioane euro). Un număr de 879 de contracte de creditare implicate în litigii cu banca au fost convertite, disputele dintre cele două părţi fiind încheiate în mod amiabil, potrivit reprezentanţilor băncii.

„În plus, instanţa a stabilit 386 de decizii finale pentru reconcilierea părţilor implicate. Pentru 71% dintre litigiile cu banca, reducerile oferite de către OTP Bank prin programul de conversie au fost mai mari decȃt sumele obţinute în instanţă”, se arată în comunicatul băncii.

Profitul net al OTP Bank în Romania a crescut cu 43% în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 1,6 miliarde de forinţi ( 5,1 milioane euro), susţinut de reducerea cheltuielilor operaţionale cu 10% şi a provizioanelor cu 30%. OTP Bank a continuat să facă economii în România.

În ultimele 12 luni, banca a închis 40 de sucursale, iar numărul de angajaţi a scăzut cu 12%. Activele totale ale OTP Bank România au scăzut, în primele şase luni, cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 611 miliarde de forinţi ( 1,95 miliarde euro), dar sunt mai mari cu 1% raportat la martie 2016.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite