Orange are undă verde de la Bruxelles pentru preluarea Telekom. Ce se întâmplă cu clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
telekom sediu

Orange are liber la preluarea Telekom: Grupul elen OTE a plătit 58,9 milioane de euro pe 30% din fostul Cosmote, singura condiţie cerută de Bruxelles, scrie Hotnews.

​Grupul elen OTE a anunţat joi pe bursa elenă că a plătit 58,9 milioane de euro pe 30% din acţiunile deţinute de Telekom România Communications (fostul Romtelecom) la fostul Cosmote, scrie Hotnews. Aceasta a fost singura condiţie impusă de Comisia Europeană pentru aprobarea achiziţiei de către Orange a pachetului de 54,01% din acţiunile fostului Romtelecom: Orange trebuia să cedeze controlul asupra participaţiei de 30% în fostul Cosmote, pe care ar fi ajuns să o deţină în urma tranzacţiei, fapt care ar fi afectat concurenţa.

În urma tranzacţiei, OTE controlează aproape 100% din acţiunile Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) şi rămâne activ pe piaţa locală numai pe segmentul de comunicaţii mobile.

Grupul elen a anunţat anterior că vrea să cumpere şi acest pachet de acţiuni, iar joi, 5 august 2021, grecii au anunţat şi cît estimează că vor plăti pe cele 30% din acţiunile Cosmote: 32,78 milioane de euro, fără datorii, şi aproape dublu cu includerea datoriilor şi a fondului de rulment.

Ce urmează în tranzacţia Orange-Telekom Fix: Migrarea clienţilor, fuziunea juridică între cele două companii, cu statul având 20% din noul Orange 

Orange are undă verde de la Bruxelles pentru achiziţia a 54% din Telekom România Fix, în condiţiile în care grupul elen OTE a anunţat că va cumpăra cei 30% din fostul Cosmote, singura barieră în calea tranzacţiei. Ce va urma? "Migrarea clienţilor, integrarea operaţională şi comercială şi fuziunea juridică dintre cele două companii, fuziune ce va fi guvernată de acordul strategic semnat anul trecut între statul român şi Orange, statul român urmând să deţină 20% din noul Orange", au precizat vineri, 30 iulie 2021, pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri