O firmă de protecție și pază din zona București - Ilfov a prejudiciat statul cu aproape 4 milioane de lei

0
Publicat:

O firmă din domeniul pază şi protecţie a înregistrat în evidențele contabile cheltuieli fictive de bunuri sau servicii de la diferite entităţi, creând statului un prejudiciu de aproape 4 milioane de lei.

Inspectori antifraudă în control
O firmă din domeniul pază şi protecţie a prejudiiat statul cu 3,9 milioane de lei

„Inspectorii antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrate Fiscală au efectuat verificări la un operator economic specializat în prestări de servicii în domeniul pază şi protecţie și au constatat că acesta a înregistrat în evidențele contabile cheltuieli fictive de bunuri sau servicii de la diferite entităţi. Societatea comercială, care își desfășoară activitatea în București-Ilfov, a procedat astfel la diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului şi la crearea unei aparenţe licite a tranzacţiilor”, a informat luni ANAF.

Ca urmare a controalelor efectuate, inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu cauzat bugetului de stat în valoare de 3,9 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adaugată, impozit pe profit şi contribuţii de asigurări sociale.

Pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală desfășoară permanent acțiuni de control antifraudă la nivel național, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, și recomandă tuturor entităților economice să respecte legislația fiscală în vigoare.

Aproximativ 4.000 acțiuni de control fiscal au fost derulate în luna noiembrie 2023, fiind aplicate decizii de impunere de 446 milioane lei, a informat Ministerul Finanțelor și ANAF.

"În lupta noastrã împotriva evaziunii fiscale și pentru o colectare eficientã a veniturilor, ne-am angajat sã întãrim transparența și corectitudinea în sistemul fiscal. Prin intensificarea controlului în sectoarele cu risc ridicat, ne dorim sã asigurãm o bazã solidã pentru finanțarea proiectelor guvernamentale. Insistãm ca inspectorii noștri sã nu fie doar vigilenți în depistarea tranzacțiilor suspecte, ci și sã ofere suport și informații clare contribuabililor. Educația fiscalã este cheia prevenirii erorilor și a inadvertențelor, iar angajamentul nostru pentru respectarea drepturilor contribuabililor rãmâne ferm. În drumul nostru spre un sistem fiscal modern, ne concentrãm asupra reorganizãrii și transformãrii digitale, pentru a aduce eficiențã și transparențã în colectarea veniturilor", a explicat ministrul Marcel Boloș.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite