Prejudiciu de peste 3 milioane de lei descoperit de ANAF la trei societăți comerciale din domeniul construcțiilor

0
Publicat:

În urma unor acțiuni de control la trei societăţi comerciale din Bucureşti-Ilfov, care efectuează prestări de servicii în domeniul construcţiilor, inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF), din cadrul ANAF, au descoperit nereguli al căror prejudiciu la bugetul de stat este de peste 3 milioane de lei.

Prejudiciu de peste 3 milioane de lei la bugetul de stat, descoperit de ANAF - Foto Arhivă
Prejudiciu de peste 3 milioane de lei la bugetul de stat, descoperit de ANAF - Foto Arhivă

Inspectorii DGAF care au efectuat în această lună acțiuni de control la cele trei societăți comerciale din București și Ilfov, au descoperit un prejudiciu cauzat bugetului de stat de operatorii economici de 3 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adăugată şi impozit pe profit, potrivit unui comunicat al instituției, citat de Agerpres. 

Operatorii economici înregistrau în evidenţele contabile achiziţii fictive de bunuri sau servicii de la diferite persoane fizice şi juridice, procedând astfel la diminuarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului general consolidat al statului şi crearea unei aparenţe de legalitate a tranzacţiilor. 

Astfel, pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/ 2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. 

Potrivit comunicatului, DGAF desfăşoară permanent acţiuni de control antifraudă la nivel naţional, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, şi recomandă tuturor entităţilor economice să respecte legislaţia fiscală aflată în vigoare.   

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite