Noi pasaje rutiere vor fi construite pe DN1 la Sinaia şi Azuga. Unde vor fi situate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că CNAIR a semnat marţi protocoale de colaborare cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova pentru construcţia atrei pasaje rutiere pe DN1 la Sinaia şi Azuga.

„Continuăm seria parteneriatelor cu autorităţile locale! CNAIR a semnat, astăzi, protocoale de colaborare cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova pentru construcţia a 3 pasaje rutiere pe DN1 la Sinaia şi Azuga. Aceste pasaje, aşteptate atât de oamenii din zonă, cât şi de cei care tranzitează DN1, vor fi foarte utile pentru fluidizarea traficului rutier pe traseul Bucureşti – Sinaia”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook. 

Oficialul a prezentat şi unde vor fi situate pasajele respective. 

„Pasajele rutiere vor fi situate astfel:

- Pasaj rutier la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud);

- Pasaj rutier la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord);

- Pasaj rutier la intersecţia DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga)”, a mai scris ministrul Transporturilor.

„Finanţarea lucrărilor este asigurată din POIM”, a mai anunţat Grindeanu.

Guvernul a aprobat pe 2 februarie indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a două pasaje rutiere în oraşul Sinaia, judeţul Prahova, cu scopul fluidizării traficului în zonă.

Pasajul Sinaia Sud va avea o lungime de 438 de metri cu o valoare totală a investiţiei estimată la 53,49 milioane lei. Durata realizării investiţiei este de 26 de luni.

Pasajul Sinaia Nord va avea 382 de metri, cu o valoare a investiţiei de 56,57 milioane lei şi o perioadă de execuţie de 28 de luni.

CNAIR a semnat pe 12 februrarie 2021  cu asocierea Metroul SA – Italrom Inginerie Internaţionala SRL contractele de elaborare SF şi PTE pentru realizare pasaj rutier la intersectia DN 1 cu Bd. Republicii (Sinaia Sud), respectiv la intersecţia DN1 cu Bd. Ferdinand (Sinaia Nord).

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite