Nivel record al investiţiilor industriale imobiliare din România: 389 de milioane de dolari în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile industriale imobiliare din România au înregistrat anul trecut valoarea record de 389 de milioane de dolari şi au reprezentat 57% din volumul total al investiţiilor din real estate, arată un studiu al CBRE, companie de consultanţă imobiliară.

Investiţiile în spaţiile de birouri au crescut la finalul anului trecut şi constituiau jumătate din volumul total înregistrat în perioada respectivă, scrie Agerpres.

Deşi volumul total de investiţii în imobiliare de pe piaţa din România este aproape dublu faţă de anul 2013, totuşi, acesta este sub nivelul record din 2014.

În plus, piaţa din România este dominată de investiţiile imobiliare străine, doar 3% din total reprezintă capital autohton, conform studiului realizat de CBRE. Investitorii străini care au alocat cea mai mare finanţare pe piaţa românească provin din Olanga, SUA, Marea Britanie şi Germania.

Cele mai mari tranzacţii imobiliare din 2015, toate înregistrate în Bucureşti, au o valoare cumulată de 60% din totalul investiţiilor. Acestea au fost:

– achiziţia Europolis Logistic Park de către compania P3;

– cumpărarea Floreasca Park de către GLL;

– achiziţia Auchan Titan Shopping Center de către NEPI;

– cumpărarea Bucharest West de către CTP;

– achiziţia Green Court Bucharest Building B a celor de la Globalworth.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite