News: Credit Suisse, în proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Construcţie
Construcţie

Credit Suisse Group este dat în judecată în vederea obţinerii unor daune de 24 de miliarde de dolari de către proprietari imobiliari din SUA, care acuză banca elveţiană de fraudarea investitorilor cu active din staţiuni americane, precum Yellowstone Club, aflat în prezent în faliment.

Reclamanţii acuză, în acţiunea deschisă la un tribunal federal din Idaho, că instituţia bancară s-a asociat cu compania imobiliară Cushman & Wakefield, la rândul ei pârâtă în dosar, pentru a creşte artificial valoarea proiectelor din staţiuni.

Parc industrial de două miliarde de euro

În Bahrein a fost deschis recent un parc industrial al cărui cost este de circa două miliarde de dolari şi care are drept scop să atragă mai multe investiţii. Regele Hamad Ben Issa Al-Khalifa a inaugurat simbolic parcul, ce are deja 156 de companii cu investiţii de peste 3,5 miliarde de dolari şi care au creat peste 25.000 de locuri de muncă, potrivit AFP.

Investiţiile în acest centru ar urma să crească la 7,6 miliarde de dolari în următorii ani, a declarat cu această ocazie ministrul comerţului şi al industriei, Hassan Fakhrou.

Construcţiile îşi revin în cinci ani

Cei mai mari producători de ciment din lume au avertizat că industria construcţiilor va suferi o „ajustare dureroasă" pe pieţele din Europa şi SUA. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care guvernele vor reduce cheltuielile pentru infrastructură din cauza datoriilor, potrivit Mediafax.

„Vor fi modificări structurale, care vor duce la o creştere lentă. Va fi nevoie de cel puţin 3- 5 ani pentru ca pieţele materialelor de construcţii să-şi revină pe deplin", a declarat Markus Akermann, directorul executiv al Holcim.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite