Ministrul Muncii vrea să introducă şomaj tehnic pentru angajaţii firmelor ruseşti din România, afectate de sancţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că una dintre măsurile pe care guvernanţii le discută în acest moment este posibilitatea oferirii şomajului tehnic pentru angajaţii firmelor ruseşti din România, care au fost afectate de sancţiunile impuse ca răspuns la agresiunile militare ale Rusiei în Ucraina.

Ministrul Budăi a mai precizat că până marţi toţi miniştrii Cabinetului Ciucă sunt aşteptaţi să prezinte măsurile pe care le-au gândit pentru această perioadă.

„Este una dintre măsurile pe care vrem să le luam în Guvern.  Până mâine la amiază trebuie să prezinte toţi miniştrii măsurile pe care le gândim pentru această perioadă. Eu am depus la Guvern de săptămână trecută ordonanţa. Vom discuta şi la coalitie. Îmi doresc să o adoptăm în termenul cel mai scurt. Încă nu am trimis-o la avizare interministerială pentru că ne trebuie acord în coaliţie”, a transmis, luni, ministrul Muncii.

Întrebat dacă şomajul tehnic în această situaţie va reprezenta tot 75% din salariul mediu, aşa cum s-a aplicat pentru angajaţii firmelor afectate de restricţiile impuse pentru limitarea pandemiei, ministrul a spus: „Să spunem că forma este oarecum similară, dar haideţi să se ia o decizie şi apoi comunic”. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite