Ministrul Finanţelor: Ordonanţa de urgenţă ce conţine proiectele de sprijin pentru companiile româneşti va ajunge rapid pe masa Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a transmis, luni, că ordonanţa de urgenţă care conţine cele patru proiecte de sprijin pentru companiile româneşti, IMMProd, Rural Invest, Garant Construct şi Innovation, a plecat de la Finanţe pentru avizare interministerială şi va ajunge rapid pe masa Guvernului.

„Ambiţia noastră este ca, în martie, aceste proiecte strategice pentru economie să fie aprobate şi să le operaţionalizăm în regim de urgenţă, pe modelul funcţional al IMM Invest. Vrem ca mare parte din cele peste 17 miliarde de lei alocate pentru a sprijini firmele ce produc şi inovează în România să ajungă în prima jumătate a anului în conturile companiilor.", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

Oficialul a precizat că aceştia sunt bani care trebuie rulaţi şi multiplicaţi în economia anului 2022, iar antreprenorii locali au arătat deja că ştiu să facă asemenea investiţii „vitale pentru dezvoltarea acestor afaceri".

„Ţinta noastră este să clădim o nouă generaţie de antreprenori care, la anul, să fie vedete pe piaţa locală, iar cei mai buni să ajungă chiar în liga mare, cea a companiilor româneşti listate la bursă!", a menţionat ministrul Finanţelor.

Programul IMM Prod se are în vedere pentru industrializarea economiei, Programul Rural Invest este destinat finanţării afacerilor din mediul rural, Programul Garant Construct - pentru sectorul construcţiilor, iar Programul Innovation - pentru invenţii şi inovaţii.

Ministerul Finanţelor a explicat, recent, că programele urmează să fie implementate sub formă de scheme de ajutor de stat, în baza cărora vor fi acordate garanţii şi granturi care vor acoperi o parte din costurile de finanţare a creditelor contractate de beneficiari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite