Ministrul Energiei încurajează compania Shell să revină în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii companiei Shell şi a precizat că încurajează revenirea acesteia pe piaţa românească şi realizarea re proiecte pe termen lung, în domeniul energiei, în special sectorul gazului natural lichefiat.

„Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanţii companiei Shell, a căror delegaţie a fost condusă de Youssef Zoubi, şeful diviziei GNL- gaz natural lichefiat- pe Europa şi Africa. Discuţiile s-au axat pe importanţa gazului natural lichefiat în contextual energetic actual, o soluţie viabilă privind reducerea dependenţelor de import şi creşterea siguranţei aprovizionării”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Virgil Popescu.  

Potrivit acestuia, a fost afirmată necesitatea diversificării surselor de energie, în vederea asigurării securităţii naţionale şi regionale. 

”Am transmis că încurajez revenirea companiei Shell pe piaţa românească, exprimând, în acest sens, dorinţa de a dezvolta un parteneriat de lungă durată, de a iniţia proiecte concrete de cooperare în domeniul energiei, în special sectorul gazului natural lichefiat”, a mai scris ministrul.  

Popescu a precizat că la întâlnire au mai participat secretarii de stat Dan Drăgan şi George Niculescu.

Grupul Shell a ieşit din România în 2007, după ce a vândut toată afacerea de gaz petrol lichefiat către francezii de la Rubis. Anterior, în 2005, Shell a vândut către Mol 59 de staţii de alimentare, după ce, în 2003, mai vânduse către grupul ungar 23 de staţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite