Ministrul Drulă a anunţat începând de când vor putea circula şoferii pe întregul inel sudic al Autostrăzii de Centură Bucureşti-Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a afirmat că din anul 2024 se va putea circula pe întregul inel sudic al Autostrăzii de Centură Bucureşti-Sud (A0 Sud).

Acesta a mers, miercuri, pe şantierul Autostrăzii A0, într-o vizită de lucru, însoţit de vicepremierul Dan Barna.

"Lotul 2 (al Autostrăzii A0, n.r.) este început anul trecut. Lotul 1 are autorizaţie doar din februarie. Principala problemă este accesul la sursele de materiale, acele balastiere. Sunt nişte avize care încă aşteaptă alte autorităţi ale statului. În rest, sunt ridicate structurile, se lucrează la picioarele de pod. Ritmul la care trebuie să ajungă şantierul trebuie să crească. Nu avem o problemă acum, dar ar putea deveni o problemă dacă nu creşte.", a menţionat Drulă, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, din discuţiile purtate cu constructorul şi din experienţa personală, principalul factor limitator este accesul la aceste surse de materiale. 

„Sperăm să se rezolve în zile, poate maximum săptămâni, şi să crească ritmul pe aceste şantiere. Dumnealor şi-a asumat un termen de livrare pentru o parte din Lotul 2 la sfârşitul anului viitor. Important e să punem seminţele şi să culegem roadele la finalul anului viitor. Se va putea circula complet pe Lotul 2, la finele anului 2020. Lotul 1 a început abia acum două luni. În 2023, semi-inelul sudic va fi complet, iar în 2024 pe întregul inel”, a transmis ministrul.

Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade a fost desemnată să realizeze lotul 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0).

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite