Ministerul pentru Mediul de Afaceri răspunde îngrijorărilor OLX: Vânzarea de afaceri StartUp Nation este legală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cesiunea de acţiuni ale societăţilor create prin programul StartUp Nation este legală, anunţă Ministerul pentru Mediul de Afaceri, răspunzând la o solicitare a platformei OLX, pe care au fost publicate câteva sute de anunţuri de vânzare ale unor astfel de proiecte.

„Cesiunea de acţiuni ale societăţilor comerciale este legală, ea neîncălcând nici legislaţia şi nici prevederile schemei de ajutor de minimis StartUp Nation. De altfel, identificarea unor oportunităţi de afaceri este o caracteristică a spiritului antreprenoriatului”, arată Ministerul într-un comunicat, precizând că scopul programului este acela de a ajuta întreprinzătorii aflaţi la început de drum să pornească o afacere. „De aceea, obiectivele urmărite au în centrul lor stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor, creşterea investiţiilor în tehnologii noi inovative”, arată instituţia.

Totodată, Ministerul avertizează că noii deţinători ai acestor societăţi comerciale, beneficiare de ajutor de minimis în cadrul programului, trebuie să ştie că vor prelua inclusiv obligaţiile ce decurg din implementarea schemei, cum ar fi, de exemplu, menţinerea locurilor de muncă create prin program pe parcursul a 2 ani sau păstrarea echipamentelor pentru care s-a obţinut finanţarea.

„În acelaşi timp, însă, cei care preiau aceste proiecte trebuie să fie conştienţi de un fapt: planul de afaceri este unul gândit pentru altcineva şi nu este neapărat cel mai potrivit pentru ei. Ei vor avea obligaţia de a lucra cu ceva croit pe alte repere, care nu poate fi adaptat nevoilor şi structurilor lor”, mai arată instituţia.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Oprea, a dispus monitorizarea cu atenţie a tuturor proiectelor din programul StartUp Nation, pentru că: „este important să creştem atractivitatea programului pentru antreprenori şi să simplificăm, în ediţia 2018, pe baza experienţei anului trecut, accesul la finanţare. Vom intensifica ritmicitatea consultărilor cu mediul de afaceri pentru a adopta, împreună cu acesta, soluţii de fluidizare a procedurilor pentru întreprinzătorii care văd în Start-Up Nation şansa reală de a-şi îndeplini visul de a deveni antreprenori de succes, de a avea un nivel de trai ridicat şi o viaţă mai bună”, a declarat ministrul Radu Oprea.  

Reprezentanţii OLX au cerut recent Ministerului pentru Mediul de Afaceri să precizeze dacă este legală vânzarea proiectelor de tip StartUp Nation. În ultimele şase luni, s-au publicat circa 200 de anunţuri pentru vânzarea unor astfel de proiecte. Preţurile variază între 4.000 şi 5.000 de euro, dar sunt şi mai mari de atât.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite