Ministerul Energiei vrea alegerea unui nou Consiliu de Administraţie al Electrica, prin metoda votului cumulativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministerul Energiei vrea ca membrii Consiliului de administraţie al furnizorului şi distribuitorului de energie Electrica să fie aleşi prin metoda votului cumulativ şi a cerut în acest sens suplimentarea ordinii de zi a şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, convocată pentru data de 28/29 aprilie 2021.

”Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în data de 22 martie 2021, Consiliul de Administraţie al Societăţii a primit o solicitare de completare a ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) convocată pentru data de 28/29 aprilie 2021. Solicitarea a fost transmisă de acţionarul Ministerul Energiei, în numele Statului Român, în calitate de acţionar al Societăţii Energetice Electrica SA cu 169.046.299 acţiuni deţinute în Societate.”, se arată în raportul publicat de Bursa de Valori Bucureşti.

Prin solicitarea transmisă în numele Statului Roman, Ministerul Energiei propune  ca mandatul administratorilor aleşi prin aplicarea metodei votului cumulative să fie de 4 ani.

De asemenea acţionarul Societatăţii Energetice Electrica, cere mandatarea reprezentantului Ministerului Energiei în vederea semnarii, în numele societăţii, a contractelor de mandat încheiate cu membrii Consiliului de Administraţie. 

În urma listării companiei la bursă, în 2014, statul nu mai este acţionar majoritar, iar în consiliul de administraţie mai deţine doar trei din şapte locuri. Totuşi, statul, prin Ministerul Energiei, rămâne cel mai mare acţionar, cu o deţinere de 48,78%.

Electrica are în prezent o valoare de piaţă de 4,49 miliarde lei (circa 1 miliard euro).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite