Ministerul Economiei din Germania studiază problema naţionalizării „fiicelor” lui „Gazprom” şi „Rosneft”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto> Shutterstock
Foto> Shutterstock

Ministerul Economiei din Germania lucrează la un scenariu în care filialele Gazprom şi Rosneft din Germania pot fi naţionalizate. Acest lucru a fost publicat joi de ziarul german Handelsblatt, citând surse guvernamentale.

Potrivit surselor guvernamentale contactate de Handelsblatt, vorbim despre companiile Gazprom Germania şi Rosneft Deutschland. Motivul dezvoltării unor astfel de scenarii este preocuparea guvernului cu privire la stabilitatea aprovizionării cu hidrocarburi către Germania.

Gazprom Germania este operatorul mai multor spaţii mari de stocare a gazelor din Germania, în special în cooperare cu Wingas în localităţile Jemgum şi Reden. Mai multe proiecte au fost dezvoltate şi în Serbia, Austria şi Republica Cehă.

Rosneft este al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa germană de rafinare a petrolului. Compania este acţionar la trei rafinării din această ţară (PCK Refinery - 54,17%, MiRO Refinery - 24%, Bayernoil Refinery - 28,57%) cu o capacitate totală de 12,8 milioane de tone pe an, ceea ce reprezintă peste 12% din întreaga capacitate de rafinare în Germania. Activităţile operaţionale sunt desfăşurate de o filială a Rosneft, Rosneft Deutschland GmbH, înregistrată şi care operează în Germania de la 1 ianuarie 2017.

Handelsblatt scrie că fără serviciul de la Rosneft Deutschland este imposibil să se efectueze decolări şi aterizări pe aeroportul din Berlin, iar compania furnizează combustibil şi vehiculelor serviciilor operaţionale ale capitalei germane.

Gazprom Germania nu a răspuns unei solicitări de comentarii din partea lui Handelsblatt, în timp ce Rosneft Deutschland a declarat ziarului că firma nu este supusă sancţiunilor.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite