Mihai Daraban, preşedintele Camerei   de Comerţ a României: „Unele facilităţi din Codul Fiscal ar putea să dispară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facilităţile din Codul Fiscal ar putea să dispară la fel de uşor cum au apărut, pentru că majoritatea au fost introduse prin ordonanţe de urgenţă, a declarat pentru „Adevărul“ Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

„Uşurinţa cu care Guvernul (Cabinetul Ponta - n.n.) a dat o ordonanţă de urgenţă pentru completarea Codului Fiscal, la o lună după ce legea de bază a fiscalităţii a fost adoptată, ne duce la întrebarea dacă nu cumva cu aceeaşi lejeritate cu care s-au oferit facilităţile ar putea fi şi retrase“, ne-a declarat preşedintele CCIR.

„Este inadmisibil ca acest Cod Fiscal să mai sufere modificări, după adoptarea în Parlament, fiind schimbat prin ordonanţe de urgenţă“, a mai spus şeful Camerei de Comerţ a României.

„Anul electoral, coşmarul oamenilor de afaceri“

Întrebat ce crede că ar trebui să întreprindă noul Guvern în aceste zile, Mihai Daraban a spus că va trebui să ieşim din cercul vicios al ciclurilor electorale, pentru că „anul electoral este, în genere, coşmarul oamenilor de afaceri“.

„Ne trebuie un premier care să nu fie influenţat de faptul că în 2016 vom avea campanii electorale. Ar fi bine să avem un tehnocrat, dar nu numai aşa, interimar, ci pe termen mediu sau chiar lung.
Desigur, un tehnocrat n-ar veni de capul lui cu măsuri nepopulare, ci numai dacă acestea se impun şi dacă se hotărăsc la nivel parlamentar“, a mai spus şeful Camerei de Comerţ.

El a mai arătat că ar trebui respectată decizia luată prin referendum, în anul 2009, respectiv reducerea la 300 a numărului parlamentarilor.

Ce ne spun cifrele Topului Naţional al Firmelor

În scurta noastră convorbire (care a avut loc la evenimentul de decernare a trofeelor Topului Naţional al Firmelor, organizat de CCIR), Mihai Daraban a ţinut să comenteze şi câteva dintre statisticile Topului.

„Creşterea macroeconomică este reală, incontestabilă, sunt cu 10.000 mai multe firme prezente în Topul din acest an faţă de ediţia anterioară.
Dar rămâne întrebarea de ce din 769.000 de firme doar 659.500 şi-au depus bilanţul, cele mai multe dintre acestea fiind microîntreprinderi“.

De asemenea, „printre cele mai performante companii sunt extrem de puţine cu capital românesc, ceea ce arată că trebuie luate măsuri mai aplicate pentru investitorii autohtoni“, a mai arătat preşedintele Camerei de Comerţ a României.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite