Mariana Miclăuș, numită director general al Metrorex pentru încă un mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Miclăuș, actuala directoare generală a companiei de transport în comun Metrorex, a fost numită de către Consiliul de Administrașie în aceeași funcție pentru un nou mandat de patru ani, începând cu data de 1 octombrie 2023.

stație de metrou
Mariana Miclăuș, numită director general al Metrorex pentru încă un mandat

Metrorex doreşte să informeze că, în urma proceselor de recrutare şi selecţie pentru funcţiile de Director General şi Director Financiar, desfăşurate în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul de Administraţie, prin Hotărârea nr 1/28.09.2023 şi Hotărârea nr 2/28.09.2023 a numit în funcţia de Director General pe doamna Mariana Miclăuş şi pe doamna Ioana Diaconu în funcţia de Director Financiar începând cu data de 01.10.2023, pentru o durată de mandat de 4 ani”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, prin această decizie, Consiliul de Administraţie le-a delegat directorului general şi directorului financiar responsabilitatea de a conduce societatea în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare şi în acord cu termenii stipulaţi în Contractul de Mandat.

Mariana Miclăuş a preluat atribuţiile de director general al Metrorex la începutul anului 2021, după ce Consiliul de Administraţie al Metrorex a luat act de renunţarea la mandat înaintată de Gabriel Mocanu.

Anterior câștigului unui nou mandat, Mariana Miclăuș a fost înlocuită temporar de către Gabriel Mocanu, fiind numit director general intermiar al companiei de transport în comun.  Gabriel Mocanu îndeplinea, până la momentul numirii, funcţia de director al Direcţiei Infrastructură şi Sisteme Informatice, cu o experienţă de peste 25 de ani în cadrul Metrorex.

Această decizie fusese luată la acel moment din cauza întârzierilor înregistrate pentru finalizarea lucrărilor de pe Magistrala 5 Râul Doamnei - Eroilor. Mariana Miclăuș a fost atunci înlăturată din poziția sa după doar un an de când se afla la conducerea Metrorex, ea devenind director general interminar în luna noiembrie a anului 2019.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite