Malaysia cere Goldman Sachs despăgubiri de 7,5 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Malaysia cere Goldman Sachs despăgubiri de 7,5 miliarde de dolari pentru afacerile băncii cu fondul de stat 1MDB, care este implicat într-un scandal uriaş de corupţie, potrivit Financial Times, transmite Reuters.

Separat, Bloomberg a relatat că procuratura din Malaysia a pus sub acuzare Goldman Sachs în legătură cu subscrierea şi aranjarea a trei emisiuni de obligaţiuni, care au atras 6,5 miliarde de dolari pentru 1Malaysia Development Berhad (1MDB), aceasta fiind prima acţiune penală împotriva unei bănci americane, în urma scandalului.

Goldman Sachs a negat acuzaţiile şi a arătat că unii membri ai fostului guvern malaysian şi ai 1MDB au minţit banca în legătură cu banii obţinuţi prin vânzările de obligaţiuni.

Pe lângă valoarea totală a obligaţiunilor, Goldman Sachs ar trebui să returneze 1 miliard de dolari pentru acoperirea unor comisioane de 600 de milioane de dolari plătite băncii şi cupoanele obligaţiunior care au fost mai mari decât cele din piaţă, a declarat ministrul malaysian de Finanţe Lim Guan Eng.

Departamentul de Justiţie al SUA acuză că circa 4,5 miliarde de dolari au fost deturnate de 1MDB, care a cumpărat proprietăţi în Londra şi New York, bijuterii scumpe şi lucrări de artă, precum şi un avion privat. Cazul este investigat şi în Singapore.

Doi foşti bancheri ai Goldman Sachs, Tim Leissner şi Roger Ng, au fost puşi sub acuzare de autorităţile din Malaysia şi Statele Unite.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite