Lucrările de construcţie a Centurii de Nord a Capitalei vor fi scoase la licitaţie până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sectorul de nord al Autostrăzii de Centură are o lungime totală de 51 de kilometri şi este împărţit în trei loturi. Costurile sunt estimate la 3 miliarde lei. Dacă nu se tergiverseaza lucrările, Autostrada de Centură a Capitalei ar putea fi gata în 2021.

Construcţia sectorului de nord al Autostrăzii de Centură a Capitalei va fi scoasă la licitaţie până la sfârşitul acestui an, costurile fiind estimate la 3 miliarde de lei, susţine oficial ai CNAIR, citaţi de economica.net. 

Potrivit acestora, documentaţia este în curs de elaborare la nivelul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), urmând să fie trimisă spre validare Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), conform unui calendar al oficialilor CNAIR.

După avizare, documentaţia va fi lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), constructorii urmând să fie selectaţi până în al doilea trimestru al anului viitor.

Sectorul de nord al Autostrăzii de Centură are o lungime totală de 51 de kilometri şi este împărţit în trei loturi: primul de16,93 km, al doilea de 16,30 km, iar al treilea de 17,96 km.

Luna trecută au fost deschise ofertele pentru construirea sectorului de sud al Autostrăzii de Centură a Capitalei, cu o lungime tot de aproximativ 51 de kilometri, dar o valoare estimată a contractelor de 2,67 miliarde de lei, fără TVA. Printre ofertanţi se numără italienii de la Astaldi şi cei de la Tirrena Scavi, dar şi constructori români precum Dorin Umbrărescu şi Cristian Erbaşu.

Durata contractelor este de 102 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuţie a lucrarilor şi 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Altfel spus, dacă lucrările vor demara în vara anului 2018 şi nu vor exista întârzieri, Autostrada de Centură a Capitalei va fi gata în 2021.

Pentru aceste proceduri de licitaţie se aplică criteriul de atribuire "cel mai bun raport calitate-preţ", în care ponderea preţului este de 60%.

Acest proiect face parte din Master Planul General de Transport şi va fi finanţat din POIM 2014-2020 (fonduri europene nerambursabile).

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite