Livrarea produselor cumpărate de pe OLX costă cu 44% mai puţin decât tarifele de listă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
posta romana colete

Poşta Română a încheiat un parteneriat cu OLX, în urma căruia, începând de marţi, 25 mai, cumpărătorii vor putea opta pentru livrarea produselor prin intermediul Poştei Române, la un tarif preferenţial cu până la 44% mai mic, spre deosebire de costurile standard.

Coletele vor ajunge în posesia cumpărătorilor prin serviciul INTER POINT al Poştei Române, destinat clienţilor care vând sau cumpără bunuri de pe platformele de anunţuri online. 

Opţiunea de livrare prin Poşta Română se efectuează foarte uşor, de către vânzător, din contul său de client OLX, având posibilitatea de a selecta, dintr-un număr de 800 de subunităţi poştale informatizate, una agreată de cumpărător, de unde acesta îşi va ridica trimiterea. Vânzătorul efectuază AWB-ul direct din platforma OLX şi îl prezintă, împreună cu coletul, la orice oficiu poştal. 

Trimiterile vor ajunge la destinaţie în maximum 2 zile de la prezentare, în cazul livrărilor efectuate în acelaşi judeţ şi în maximum 3 zile, pentru livrarea în alte judeţe. Acestea vor putea fi monitorizate în sistem Track&Trace pe întreg fluxul tehnologic, de la prezentare şi până la livrare. Greutatea maximă admisă a expediţiei este de 30 kg. 

Poşta Română asigură avizarea destinatarilor prin transmiterea unui SMS, la momentul sosirii trimiterii în subunitatea poştală. De asemenea, cumpărătorului i se oferă opţiunea deschiderii coletului la livrare, în vederea verificării conţinutului.

Toate cheltuilelile sunt suportate de către cumpărător, care face plata, la destinaţie, prin mandat poştal. Trimiterile vor fi păstrate în subunităţile poştale, la dispoziţia destinatarilor, timp de 10 zile. În cazul în care coletele nu sunt ridicate sau sunt refuzate, acestea sunt returnate expeditorilor, costurile fiind suportate de către compania OLX.

„Prin parteneriatul încheiat cu OLX România, venim în sprijinul utilizatorilor acestei platforme, cu un tarif cu până la 44% mai mic, spre deosebire de tarifele de listă. Suntem încântaţi că OLX a identificat în Poşta Română un partener de încredere şi s-a îndreptat către noi, prin încheierea acestui contract, în urma analizei din care a reieşit că 26% din trimiteri se livrau prin intermediul companiei noastre. Avem convingerea că va fi un parteneriat de succes şi estimăm un trafic de peste 600.000 de colete, anual”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române. 

OLX este cel mai mare site de anunţuri din România, cu peste 10 milioane de vizitatori unici lunar şi peste 1,4 milioane de anunţuri active. Totodată, OLX este cea mai folosită aplicaţie de cumpărături online din România, clasându-se pe primul loc în categoria Shopping din Google Play şi App Store.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite