Laborator de măsurare a nivelului de radiaţii la telefonul mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ANCOM aşteaptă finanţarea necesară pentru un laborator mobil de măsurare a Standardul de expunere pentru telefoanele mobile. Pe scurt, (SAR - Specific Absorption Rate). SAR arată măsura în care energia degajată de undele radio (numite popular radiaţii) sunt absorbite de corpul uman expus campului electromagnetic emanat de telefonul mobil.

Reprezentanţii ANCOM au declarat că nu se ştie când anume vor reuşi să şi intre în posesia acestui laborator. Standardul de expunere pentru telefoanele mobile utilizează o unitate de măsură cunoscută sub numele de rata de absorbţie specifică (SAR - Specific Absorption Rate).

SAR arată măsura în care energia degajată de undele radio (numite popular radiaţii) sunt absorbite de corpul uman expus câmpului electromagnetic emanat de telefonul mobil.

SAR poate fi exprimată atât ca o valoare medie pe ansamblul îintregului corp, cât şi pe o anumită porţiune a corpului.Comisia Internaţională de Protectie Împotriva Radiaţiilor Neionizante a stabilit limita expunerii publicului larg pentru zona capului şi a trunchiului la 2 W/kg, iar pentru membre la 4 W/kg.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite