Kraft Heinz şi-a retras oferta de preluare a Unilever, de 143 de miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty
FOTO Getty

Kraft Heinz şi-a retras oferta de preluare a Unilever, de 143 de miliarde de dolari, la numai două zile după ce fusese făcută publică, din cauza ostilităţii cu care a fost primită, transmite Bloomberg.

Decizia de a nu continua ceea ce ar fi fost cea mai mare preluare din industria alimentară şi a băuturilor a venit după ce 3G Capital şi Buffett Berkshire Hathaway Inc, care împreună deţin aproximativ jumătate din Kraft Heinz, a venit după ce răspunsul negativ al Unilever a făcut imposibilă o tranzacţie prietenoasă.

De asemenea, un război prelungit de declaraţii nu era în interesul Kraft şi compania ar risca viitoare oportunităţi de afaceri, au declarat surse apropiate de situaţie.

Deşi au existat îngrijorări minore cu privire la opoziţia din partea guvernului Marii Britanii, potrivit uneia dintre surse, companiile erau optimiste că acestea ar putea câştiga sprijinul autorităţilor cu o afacere prietenoasă. Prim-ministrul Theresa May a cerut oficialilor să studieze preluarea propusă, în urma votului ţării pentru a ieşi din Uniunea Europeană.

„Interesul Kraft Heinz a fost făcut public într-un stadiu extrem de incipient”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Michael Mullen. „Intenţia noastră era să se procedeze într-un mod prietenos, dar a fost clar că Unilever nu a dorit să realizeze o tranzacţie. Cel mai bine este să ne retragem devreme, astfel încât ambele companii să se poată concentra pe propriile lor planuri independente pentru a genera valoare”, a precizat el.

Unilever, a transmis, când a respins oferta de 50 de dolari pe acţiune, că propunerea „ subevaluează fundamental” compania. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite