Iohannis, despre relansare: Guvernul se concentrează pe infrastructură. Vom cere bani europeni pentru multe tronsoane importante de autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că Planul naţional de redresare şi rezilienţă se concentrează pe infrastructură, iar Guvernul va solicita bani europeni pentru mai multe tronsoane importante de autostradă.

Klaus Iohannis a anunţat marţi că s-a întâlnit cu premierul şi o serie de miniştri pentru a discuta despre Planul naţional de redresare şi rezilienţă, planul pe care România îl pregăteşte pentru a atrage fondurile europene negociate acum câteva săptămâni, necesare pentru redresarea economiei.

Guvernul lucrează în prezent la identificarea proiectelor care vor fi incluse în acest program şi este în dialog permanent cu Comisia Europeană pentru ca toate proiectele propuse în final să fie eligibile, adică să poată fi finanţate, a precizat preşedintele.

„De partea noastră este nevoie de o serie destul de lungă de acte normative necesare, iar pregătirile sunt foarte avansate şi Guvernul urmează să le adopte pentru a fi în situaţia să aplicăm efectiv pentru aceşi bani”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a anunţat că eforturile Guvernului în acest moment se concentrează pe infrastrură.

„România are foarte multă nevoie de infrastructură şi vorbesc în special despre autostrăzi şi căi ferate. Autostrăzile sunt foarte importante în această fază. În acest domeniu suntem foarte avansaţi: avem mai multe tronsoane importante de autostradă pregătite pentru a fi introduse în proiectele prin care se solicită aceşti bani europeni”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a menţionat că o altă preocupare este partea de agricultură şi protecţie a mediului.

„Este foarte clar: fermierii români au mare nevoie să fie susţinuţi. Ştim foarte bine că, pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii se confruntă cu dificultăţi generate de seceta din primăvară. Pentru a veni în sprijinul lor lucrăm pe două direcţii. Prima este că Guvernul a prevăzut la rectificarea bugetară fonduri substanţiale destinate fermierilor afectaţi de secetă. A doua linie este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situaţii. Lucrăm foarte intens la elaborarea unor proiecte care vizează irigaţiile, combaterea secetei, deşertificărilor”, a mai spus Iohannis. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite