Iohannis, despre majorarea alocaţiilor: Şi Guvernul şi eu ne dorim, dar dorinţa simplă nu e suficientă. Trebuie să existe şi bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis spune că respingerea ordonanţei de creştere etapizată a alocaţiilor copiilor denotă o totală lipsă de responsabilitate a PSD şi că, deşi Guvernul îşi doreşte să mărească alocaţiile, trebuie să existe bani.

„Se vede o lipsă de responsabilitate la PSD. Sigur, argumentul lor e că nu guvernează şi nu răspund, dar eu cred că fiecare parlamentar răspunde în faţa electoratului pentru ce face el şi partidul pe care îl reprezintă. Într-o normalitate orice parlamentar caută să se implice pentru binele cetăţeanului şi pentru a rezolva problemele României. PSD încearcă să complice problemele României. Şi Guvernul şi eu ne dorim să mărim alocaţiile pentru copii, dar dorinţa simplă nu e suficientă. Trebuie să existe şi bani. În această clipă nu există bani”, a afirmat preşedintele.

El a spus că, totuşi, Guvernul a venit cu o soluţie de majorare etapizată.

„O respingere nemotivată, populistă din partea PSD ne arată că nu are nicio treabă cu România, cu românii şi cu bugetul public, ci cu propriile manevre electoralist-populiste”, a conchis şeful statului.

Senatul a respins marţi Ordonanţa de urgenţă prin care alocaţiile copiilor urmau să fie majorate cu 20% de la 1 septembrie. Astfel, dacă şi votul din Camera Deputaţilor va fi similar, rămâne în vigoare legea care obligă Guvernul să dubleze alocaţiile, nu se le mărească etapizat.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite