Dăncilă: Au fost aprobate primele 116 proiecte finanţate prin Fondul Suveran

Dăncilă: Au fost aprobate primele 116 proiecte finanţate prin Fondul Suveran

Viorica Dancila FOTO Facebook

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi că au fost aprobate primele 116 proiecte finanţate prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), cu o valoare totală de circa 2 miliarde lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este vorba de lucrări de infrastructură, drumuri locale, modernizări şi reabilitare străzi, şcoli şi grădiniţe, dar şi spitale, construcţia de reţea de distribuţie şi alimentare cu gaze naturale sau reţea de canalizare. Toate proeictele aprobate au documentaţia completă. În perioada următoare se vor semna contractele de finanţare astfel încât din luna octombrie să înceapă implementarea lor. Valoarea celor 116 proiecte ce se vor derula în toate regiunile ţării este de aproximativ 2 miliarde lei”, a declarat premierul în deschiderea şedinţei de Guvern.

Viorica Dăncilă a menţionat că acesta este un prim pachet de proiecte finanţate din FSDI, dar Guvernul va continua analiza „pentru a fi aprobate şi alte proiecte până la nivelul plafonului de contractare de 10 miliarde lei pentru acest an”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: