Aegon, despre Pilonul II de pensii: Mai mult de 40% din angajatori nu-şi plătesc contribuţiile de asigurări

Aegon, despre Pilonul II de pensii: Mai mult de 40% din angajatori nu-şi plătesc contribuţiile de asigurări

Aegon ocupă locul 4 în topul administratorilor de pensii - Pilonul II

Doar 58% din conturile de pensii administrate privat (Pilonul II) sunt alimentate cu regularitate, ceea ce înseamnă că mai mult de 40% din angajatorii deţinătorilor de conturi nu îşi plătesc contribuţiile de asigurări, în contul angajaţilor, a declarat Marius Raţiu, directorul general al Aegon Pensii Private.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, doar o mică parte dintre deţinătorii de conturi îşi verifică stadiul alimentării şi se interesează de starea acestora, a mai spus şeful Aegon Pensii Private, Marius Raţiu, în cadrul unei conferinţe de presă a administratorului Aegon.

Dezvoltări explozive după preluarea Eureko

La finele anului trecut, valoarea activelor administrate de Aegon a atins 1,7 miliarde de lei (de la 416 milioane de lei în decembrie 2013), pe fondul preluării fondului administrat de Eureko Pensii Private.

"În cursul lunii noiembrie 2014, am finalizat preluarea fondului administrat de Eureko Pensii Private. Această operaţiune a adus circa 472.000 de clienţi şi am ajuns la 768.861 la finalul lui 2014, de la 263.990 în 2013.
De asemenea, Aegon Pensii a ajuns la o cotă de piaţă de peste 12% în privinţa numărului de clienţi şi am urcat trei poziţii în ierarhia administratorilor, de la locul 7 la locul 4", a mai spus Marius Raţiu.

Spre Pilonul III, în linie dreaptă

Oficialul a estimat că, la finele acestui an, Aegon Pensii Private va administra active de peste două miliarde de lei, pe fondul majorării contribuţiei la Pilonul II de la 4,5% la 5% şi intrării pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III).

"În urma unei infuzii de capital de 40 de milioane de lei, realizată în 2014, Aegon Pensii Private a obţinut autorizarea de a intra pe Pilonul III şi sperăm ca în următoarele două luni să obţinem autorizarea şi pentru fondul de pensii faculative", a mai spus Raţiu.

Locul 9 în topul asigurărilor de viaţă

Aegon România estimează în acest an o creştere a subscrierilor de 20% faţă de 2014, la 60 milioane de lei, pe fondul avansului cu 10% al vânzărilor de poliţe noi şi dezvoltării unui nou parteneriat bancassurance, a declarat directorul general al companiei, Sînziana Maioreanu.

"Anul trecut, subscrierile companiei au avansat cu 50%, la 50 milioane de lei, cifra fiind susţinută putenic de preluarea portofoliului de poliţe de la Eureko România, care a adus aproximativ 20.000 de poliţe.
Fără această preluare, avansul primelor Aegon România s-ar fi situat între 10% şi 15%", a afirmat Sînziana Maioreanu.
Ea a adăugat că societatea s-a plasat la finele anului trecut pe locul 9 în ierarhia asigurătorilor de viaţă, cu o cotă de piaţă de peste 3%.

Gata de cumpărături

"Vrem să creştem rapid în continuare şi suntem interesaţi să facem noi achiziţii pe piaţa asigurărilor de viaţă. Vizăm companii din top 10. Credem că se vor ivi noi oportunităţi de achiziţii pe fondul presiunii pe care trecerea la Solvency II o va exercita asupra unor jucători din piaţă", a spus directorul general al Aegon România.

Primii cinci jucători de profil după nivelul primelor în 2014 sunt ING Asigurări de Viaţă - 37,39%, Metropolitan Life - 16,1%, BCR Asigurări de Viaţă - 8,76%, Asirom - 5,95% şi Allianz-Ţiriac Asigurări - 5,92%. De asemenea, în acest clasament mai intră BRD Asigurări de Viaţă, Generali România, Eurolife ERB Asigurări de Viaţă, Grawe România şi Groupama România.

Oficialul Aegon a precizat că şi-ar dori achiziţia "unei companii din top 10".

Anul trecut, potrivit datelor companiei, 75% din totalul subscrierilor au fost generat de asigurărilor tradiţionale, restul fiind din poliţe cu componentă investiţională.

Portofoliul companiei în România a ajuns la peste 40.500 de poliţe la finele anului trecut.

Totodată, numărul despăgubirilor acordate clienţilor în 2014 a fost de peste patru ori mai mare decât în anul precedent, la 1,6 milioane de lei, creşterea fiind efectul dezvoltării accelerate înregistrate de companie în ultimul an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările