Articol publicitar

Inedit: Cum se transformă în parc de aventură o fostă uzină de apă la Galați

La Galați este în curs de amenajare un parc modern pentru petrecerea timpului liber în mod activ chiar pe terenul unei foste uzine de apă. Este un adevărat exemplu de regenerare urbană, care arată că spații abandonate pot deveni locuri extrem de atractive. Investiția se ridică la aproximativ 4 milioane de euro și este derulată de către Primăria municipiului Galați cu fonduri europene.

Fosta uzină de apă a fost oprită după 139 de ani de activitate în anul 2011, iar ani de zile terenul a rămas nefolosit. Asta până când administrația locală a luat decizia de a-i da o utilitate și a-l transforma într-un spațiu modern pentru petrecerea timpului liber. Grație fondurilor europene atrase, lucrările au putut demara anul trecut. „Orașului nostru i-a lipsit multă vreme un astfel de spațiu. Este nevoie de el, mai ales pentru tinerii care vor avea posibilitatea să-și petreacă timpul liber într-un mod aparte, departe de ecranul telefonului sau al televizorului. Este un obiectiv inedit pentru orașul nostru, iar în acest scop am atras fonduri europene, valoarea investiției fiind de aproximativ 4 milioane de euro”, spune primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Parcul va avea traseu pentru bicicliști, traseu motric, tobogan, amfiteatru, alei, mobilier urban, sistem wi-fi și camere video. Practic, va deveni un loc extrem de atractiv pentru cei care doresc să-și petreacă timpul liber în mod activ. Și deja o parte dintre echipamente au fost instalate, iar în această perioadă se plantează numeroși arbori și gazon. Iar lucrările trebuie să se încheie anul viitor.

Fosta uzină de apă este situată în apropierea Plajei Dunărea, redeschisă publicului în vara anului trecut, în urma unei investiții de aproximativ 6 milioane de euro. De altfel, municipalitatea are noi obiective în această zonă a orașului ce vizează Faleza Dunării și Valea Țiglinei care vor deveni pe viitor spații moderne și atractive pentru petrecerea timpului liber. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri