Încep exproprierile pentru tronsonul Predeal - Cristian, parte din autostrada Bucureşti – Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor a supus dezbaterii publice un proiect de ordonanţă care prevede demararea procedurilor de expropriere a 642 de imobile, situate pe tronsonul Predeal - Cristian, parte a autostrăzii Bucureşti - Braşov.

Pentru prezentul proiect de Hotărâre a Guvernului este necesară aprobarea sumei cu titlu de despăgubire, în valoare de 5.654.613,31 lei aferentă unui număr de 642 imobile, în suprafaţă totală de 310.190 mp, prevăzute în Anexa nr. 2 la prezentul proiect de Hotărâre a Guvernului.

Suma de 5.654.613,31 lei aferentă imobilelor prevăzute în Anexa nr. 2, pentru  localităţile  Râşnov şi Cristian din judeţul Braşov, rezultă din raportul de evaluare întocmit în luna iulie 2019 de către evaluatorul autorizat ing. Grădinaru Nicolae, membru atestat ANEVAR, specializare EPI, conform legitimaţiei nr. 12963, în conformitate cu dispozitiile Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Hotărârii de Guvern nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a acesteia.

Prin prezentul proiect de act normativ se urmăreşte:

1) aprobarea amplasamentului suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes naţional “Construcţia autostrăzii Bucureşti – Braşov, tronson Predeal – Cristian + Racord”, în conformitate cu anexa nr. 1, la prezentul proiect de act normativ;

2) aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional, a listei cuprinzând proprietarii de imobile proprietate privată supuse exproprierii, aflate pe raza localităţilor Râşnov şi Cristian, din judeţul Braşov, proprietarii sau deţinătorii acestora, precum şi sumele individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor în cuantum total de 5.654.613,31 lei, pentru un număr de 642 imobile, în suprafaţă totală de 310.190 mp, prevăzute în anexa nr. 2 la prezentul proiect de hotărâre a Guvernului.

Planurile cu amplasamentul lucrării au fost avizate de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Braşov, în conformitate cu prevederile  Legii nr. 255/2010 cu modificările şi completările ulterioare şi Hotărârea Guvernului nr. 53/2011. 

         

Contractul de finanţare pentru „Autostrada Bucureşti – Braşov, tronson Comarnic – Braşov, Lot 2: Sector Predeal – Cristian, km 162+300 – km 168+600 şi drum de legătură”, a fost semnat luni, 20 mai, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă, a ministrului Transporturilor Răzvan Cuc şi a directorului de-atunci al CNAIR Narcis Neaga.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite