Guvernul înfiinţează astăzi comisia pentru aderarea la zona euro. Dăncilă: Adoptarea monedei euro este cel mai important proiect după aderarea la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dancila FOTO gov.ro
Viorica Dancila FOTO gov.ro

Comisia pentru aderarea României la zona euro va exista, de astăzi. Guvernul va adopta în şedinţa de astăzi un proiect pentru înfiinţarea acestei instituţii, care trebuie să pregătească atât calendarul, cât şi procesul de aderare.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în deschiderea şedinţei de Guvern că „adoptarea monedei euro cel mai important proiect după aderarea României la Uniunea Europeană”.

„Printr-o hotărâre de Guvern vom înfiinţa Comisia naţională de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro. Această comisie va avea rolul de a pregăti calendarul de aderare a României la zona euro”, a declarat Dăncilă.

Potrivit unui proiect publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG). Instituţia urmează să prezinte, până la data de 15 noiembrie, un plan naţional de adoptare a monedei euro. 

Potrivit hotărârii, aceasta va fi intitulată „Comisia naţională de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro” şi va fi însărcinată cu promovarea acţiunilor şi reformelor necesare modernizării economiei româneşti pentru trecerea la moneda euro.

„Comisia Naţională are rol de a pregăti calendarul de intrare a României în Mecanismul unic de supraveghere şi de adoptare a monedei euro precum şi acţiunile necesare pentru pregătirea economiei şi societăţii româneşti, asumate prin consens de toţi participanţii ce vor fi incluse în proiectul Planului naţional de adoptare a monedei euro”, se arată în proiectul de Hotărâre.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite