Grupul chinez Huawei începe anul viitor construcția primei sale uzine europene, în Franța

0
Publicat:

Grupul chinez Huawei va începe anul viitor construcţia uzinei sale de echipamente de telefonie mobilă din Franţa, continuând planurile care vizau prima sa uzină din Europa, chiar dacă unele guverne europene restricţionează utilizarea echipamentelor 5G marca Huawei.

foto logo Huawei
Huawei anunță construcția primei sale uzine europene Foto: Shutterstock

Huawei şi-a prezentat planurile pentru viitoarea uzină, cu o investiţie iniţială de 200 de milioane de euro, încă din 2020, însă debutul lucărilor a fost întârziat de pandemia de COVID-19, a declarat pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar, care dorește să își păstreze anonimatul.

Sursa nu a putut oferi un calendar precis cu privire la data la care viitoarea uzină de la Brumath, în apropiere de Strasbourg, va deveni operaţională.

Decizia celor de la Huawei vine în contextul în care unele guverne europene restricţionează sau chiar interzic utilizarea de echipamente de telecomunicaţii produse de firmele chineze Huawei şi ZTE, pe motiv de îngrijorări cu privire la securitatea naţională.

În paralel, liderii europeni discută cum să reducă riscurile, dar şi să coopereze cu a doua economie a lumii. China este al treilea mare partener comercial al Franţei, după Uniunea Europeană şi SUA.

În 2020, guvernul francez le-a spus operatorilor de telecomunicaţii care intenţionau să cumpere echipamente 5G de la Huawei că nu vor putea să reînnoiască licenţele pentru aceste echipamente după ce vor expira, ceea ce înseamnă practic o eliminare a acestor echipamente din reţelele de telefonie mobilă din Franţa. Însă, după o întâlnire cu ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, care a avut loc în luna iulie la Beijing,vicepremierul chinez He Lifeng a spus că Franţa a decis să prelungească licenţele pentru echipamentele 5G de la Huawei, în anumite oraşe. 

Această mișcare vine după ce Compania chineză a declarat că va transfera tehnologiile și resursele de bază ale unității sale de automobile inteligente, care a înregistrat vânzări solide pentru o serie de vehicule noi, către o nouă companie mixtă deținută în proporție de până la 40% de producătorul auto Changan Auto. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite