Google vrea „să zboare”: compania plănuieşte construirea unui terminal privat pe aeroportul San Jose

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google vrea să aibă propriul terminal pe aeroportul San Jose FOTO macgasm.net
Google vrea să aibă propriul terminal pe aeroportul San Jose FOTO macgasm.net

Google, operatorul celui mai utilizat motor de căutare online, doreşte să construiască un terminal privat, pe aeroportul San Jose. Terminalul va fi folosit doar de directorii companiei. Proiectul ar costa în jur de 82 de milioane de dolari.

Terminalul ar urma să fie construit la Mineta San Jose International Airport din San Jose, iar şansele ca proiectul să fie aprobat sunt destul de mari, potrivit SF Bay Area, citat de Business Insider.

Proiectul ar trebui să includă un terminal, clădiri de birouri şi magazine, un hangar, spaţiu pentru parcarea avioanelor, precum şi o parcare pentru 300 de maşini.

Propunerea pentru aeroportul de 12 hectare este susţinută de compania Signature Aviation, cu sediul în San Jose, aceasta ocupându-se de avioanele deţinute de Google.

Oficialii aeroportului şi compania se află în tratative, iar o eventuală înţelegere între cele două părţi ar presupune arendarea spaţiului pentru 50 de ani. Planul va fi prezentat în primăvară.

Când cele mai importante companii de inovaţie şi tehnologie reuşesc să îşi construiască şi propriile clădiri, proiectele devin, de multe ori, nişte subiecte de dezbatere interesante si din punctul de vedere al designului, potrivit site-ului pcworld.com

                                                             Apple (foto:pcworlt.pl)

apple

Un bun exemplu în acest sens este o construcţie Apple, care se vrea finalizată în 2016. Aceasta va cuprinde, printre altele, o sală mare de conferinţe, o parcare pentru 5000 de maşini şi un centru de fitness, iar clădirea în formă de inel va fi înconjurată de copaci.

Structura circulară va avea pereţi uriaţi de sticlă, care va permite angajaţilor Apple să privească afară, spre parcul în care vor exista alei de jogging.

Nici Facebook nu se lasă mai prejos. Compania intenţionează să îşi construiască primul campus, sub îndrumarea arhitectului Frank Gehry, cunoscut în special pentru contribuţia sa la Muzeul Guggenheim din Bilboa, Spania şi pentru Walt Disney Concert Hall din Los Angeles, SUA.

Noul campus va permite atât arhitectului cât şi fondatorilor Facebook să stabilească un nou punct de reper important pe harta Silicon Valley.

Proiectul îi va găzdui pe toţi cei 3400 de ingineri angajaţi, într-o singură clădire. Va exista şi o grădină care, potrivit Facebook, se va prelungi pe întregul acoperiş. Construcţia va începe anul acesta şi se va finaliza în 2015.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite