Cât costă vacanţa intersemestrială la schi. „Nu-i sfătuiesc pe părinţi să meargă din pensiune în pensiune, s-ar putea s-o păţească“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vacanţa la schi, prima opţiune pentru vacanta dintre semestre FOTO: arhiva Adevărul
Vacanţa la schi, prima opţiune pentru vacanta dintre semestre FOTO: arhiva Adevărul

Vacanţa intersemestrială va fi, pentru mii de elevi, o ocazia extraordinară de a schia. Părinţii lor au rezervat din vreme locuri în staţiuni, cei care n-au făcut-o având mici şanse să mai reuşească prin agenţiile de turism, dar pot încerca direct la hoteluri şi pensiuni.

Pe 3 februarie elevii intră, din nou, pentru o săptămână, în vacanţă, iar mulţi părinţi le-au pregătit ieşirile la munte.

„Rezervările au fost făcute încă din decembrie, e plin cam peste tot. În staţiunile din România gradul de ocupare este 90%, în Bulgaria e plin. Sunt câţiva ani de când părinţii ies, în această perioadă, la schi, mai mult în România şi Bulgaria“, a declarat Nicolae Durlă, reprezentantul unei agenţii de turism din Slatina.

Preţurile sunt, aşa cum s-au obişnuit deja românii, piperate în staţiunile montane româneşti. Chiar şi în staţiunile în care nu există pârtii pentru schi pornesc de la 104 lei/zi/persoană şi, în funcţie de confort, de stelele hotelului, pot creşte.

În staţiunea Călimăneşti, unde tour-operatorii îi îmbie pe clienţi cu o vacanţă petrecută la aqua-park, cu jacuzzi, saună, hidroterapie etc., în preţul de 312 lei/3 zile/1 persoană este inclusă o fişă-cont de 135 lei/persoană pentru mâncare, la restaurantul cu autoservire.

Pe Valea Prahovei, unde locurile sunt ocupate într-un grad de 90%, o cameră dublă într-un hotel de patru stele costă 70 euro/zi, cu mic dejun inclus.

Bulgaria va fi, şi pentru această perioadă, cum s-a întâmplat şi de Crăciun şi Revelion, o destinaţie intens solicitată. Preţurile în hoteluri de patru stele ajung la 26 euro/zi/persoană, hotelierii asigurând în acest preţ şi transportul la baza pârtiei. Monitorii de schi, în schimb, îi plăteşte, ca şi în România, fiecare pe cont propriu.

În zona Rânca, unde cel mai sigur vă adresaţi direct hotelurilor sau pensiunilor, puţini hotelieri lucrând cu agenţiile, preţurile pornesc de la 60 lei/zi/persoană, cu mic dejun inclus.

Vacanţa costă mai mult în Austria, unde, de altfel, nu există nici flexibilitate în privinţa contractării perioadei. Şapte nopţi în hotel de patru stele costă 1.400 euro pentru două persoane, în aceşti bani asigurându-se gratuitate pentru un copil cu vârsta sub 10 ani. „Familiile cu copii nu prea merg aici, cum nu merg nici spre destinaţii exotice, unde numai biletele de avion costă destul. În România şi Bulgaria, în plus, există şi posibilitatea cumpărării unor pachete de 3-4 nopţi“, a mai spus Durlă.

Pentru cei care nu mai găsesc prin intermediul agenţiilor locuri libere rămâne varianta de a suna direct la hotel sau pensiune. De nedorit, în schimb, recomandă reprezentantul agenţiei de turism, este să plecăm în vacanţă cu gândul că „vedem noi, acolo“. „Nu recomand să se meargă din pensiune în pensiune, pentru că s-ar putea să o păţească,  de la condiţii improprii, până la un preţ pe care vor fi obligaţi să-l accepte“, a mai spus Durlă.

La pensiune vă puteţi caza la preţuri începând de la 60 lei, în funcţie de staţiune şi de apropierea de pârtiile de schi, dacă există, şi pot ajunge şi la preţuri apropiate de cele practicate de hoteluri. În cazul pensiunilor există şi varianta închirierii integrale a vilei, pentru grupuri, preţurile ajungând la valori în jurul a 1.000 lei/zi, costul cazării.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite