Garda de Mediu, amenzi de peste 1,2 milioane de lei pe litoral. Cum arată zona staţiunilor de pe malul Mării Negre

0
0
Foto: Facebook Garda de Mediu
Foto: Facebook Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat amenzi în valoare de 1,2 milioane de lei în urma controalelor realizate pe litoral în acest sezon estival. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul mai multor echipe din ţară, care au fost detaşate pe litoral.

„Bilanţul acţiunilor de control desfăşurate de comisarii GNM pe litoral. Pe toată durata vârfului de sezon estival, respectiv în perioada 11 iunie - 14 august, Garda Naţională de Mediu a desfăşurat o amplă acţiune de  control în zona staţiunilor de pe malul Mării Negre, care a vizat verificarea respectării prevederilor legislaţiei de mediu la nivelul unităţilor de cazare şi alimentaţie publică, al şantierelor precum şi al operatorilor de salubritate care activează în zonă. 

Acţiunea, care a fost coordonată de dl. comisar general adj. Florin Bănică, s-a desfăşurat cu sprijinul mai multor echipe de comisari din ţară, care au fost detaşate pe litoral în scopul suplimentării efectivelor Comisariatului Judeţean Constanţa şi al eficientizării tipului de reacţie în cazul sesizărilor primite de la cetăţeni.”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu pe pagina de Facebook.

În timpul controalelor, comisarii GNM au constatat numeroase încălcări ale legislaţiei de mediu, fapt care a generat următoarele rezultate ale acţiunii de control:

- 182 de inspecţii efectuate

- 84 de sacţiuni aplicate

- 1.204.000 lei valoarea totală a amenzilor 

- 6 suspendări de activitate, o desfiinţare de lucrări cu aducerea terenului la starea iniţială, precum şi confiscarea unui autovehicul.

- a fost înaintată şi o sesizare penală, către organele în drept, pentru depozitări necontrolate de deşeuri.

La finalul acţiunii, Florin Bănică a declarat: „Am extins numărul de controale în zona staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, pentru ca turiştii care îşi petrec vacanţa aici să se bucure de plaje şi unităţi de cazare curate şi primitoare. Evident, au fost găsite numeroase nereguli, motiv pentru care am aplicat sancţiuni drastice şi am ajuns până la suspendări de activitate şi sesizări penale pentru cei care nu înţeleg că trebuie să respecte legea. Sperăm că, pe viitor, cei vizaţi vor înţelege că unde-i lege nu-i tocmeală şi vor lua din timp măsuri pentru evita să fie sancţionaţi!”

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite