Franța, acord cu România privind creșterea exporturilor de grâne ucrainene

0
Publicat:

Clement Beaune, ministrul francez al Transporturilor, a afirmat, duminică, că urmează să semneze un acord cu România pentru a crește exporturile de grâne ucrainene către țările în curs de dezvoltare, în special în zona Mediteranei, relatează Reuters, conform Agerpres

Acordul include exporturi realizate pe cale terestră, maritimă și riverană. FOTO Shutterstock
Acordul include exporturi realizate pe cale terestră, maritimă și riverană. FOTO Shutterstock

„Mâine, voi semna un acord cu România care va permite Ucrainei să scoată şi mai multe cereale... către Europa şi ţările în curs de dezvoltare, în special în (ţările din) Mediterană, care au nevoie (de grâne) pentru hrană", a afirmat Clement Beaune la postul de televiziune LCI. 

 Mai mult decât atât, Beaune a menționat că acordul include exporturi efectuate pe cale terestră, maritimă şi riverană.   

Primul vas cu cereale ucrainene a plecat, marți, 6 septembrie, din Portul Galați. 

Conform reprezentanților Administrației Porturilor Dunării Maritime, nava încărcată cu peste 4000 de tone de cereale din Ucraina va ajunge în Grecia. 

A fost finalizată încărcarea primei nave cu grâu de provenienţă Ucraina. Marfa urmează să ajungă în Grecia. Nava este încărcată cu 4.200 tone de cereale aduse cu trenul pe calea largă reabilitată recent direct în port, în silozuri. Sunt contractele încheiate de operatorul portuar cu exportatorii din Ucraina. Fluxul care va sosi va asigura o ritmicitate constantă a expedierii grânelor dinspre Ucraina către alte destinaţii. Putem spune că se degrevează şi Portul Constanţa deoarece aşteptăm să aducem un aport semnificativ în acest sens”, a transmis Marcela Costea, director APDM Galaţi. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite