FOTO-VIDEO Trenuri moderne aduse din Danemarca vor circula de mâine pe ruta Arad – Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania feroviară privată Astra Trans Carpatic va începe să opereze de joi, 8 noiembrie, ruta Arad – Oradea şi retur, pe care va circula o pereche de trenuri moderne aduse din Danemarca.

Stimaţi călători, avem plăcerea să vă informăm cu privire la extinderea serviciilor noastre - începând cu ziua de joi, 08.11.2018, vom începe să operăm pe ruta Arad - Oradea şi retur, conform orarului temporar (valabil până la 14.11.2018) prezentat mai jos, cu o pereche de trenuri pe zi”, a anunţat compania.

Reprezentanţii precizează că programul este unul provizoriu întrucât traseul trenului o să fie prelungit, cel mai probabil începând cu data menţionată.

În ceea ce priveşte preţul unui bilet, acesta este de 36,6 lei, la clasa a doua, în timp ce rivalul CFR Călători oferă bilete la trenuri interregio de 19,3 lei.

Compania precizează că biletele pot fi achiziţionate şi online, accesând acest link, unde puteţi vedea orarul, dar şi preţurile biletelor.

Programul de circulaţie al Astra Trans Carpatic pe ruta Arad - Oradea şi retur este următorul:

Tren IR 15547                                                                

08:53:00 Arad

09:16:00 Sântana

10:00:00 Chişineu Criş

10:24:00 Ciumeghiu Hm.

10:39:00 Salonta

11:17:00 Oradea

------------------------------------------------

Tren IR 15548

11:26:00 Oradea

12:06:00 Salonta

12:18:00 Ciumeghiu Hm.

12:41:00 Chişineu Criş Hm.

13:00:00 Sântana

13:24:00 Arad

Trenurile moderne care vor circula pe această rută

Trenurile puse la dispoziţie de companie pe această rută sunt noile automotoare provenite din Danemarca, cu standarde de confort la nivel european şi tehnologie de ultimă generaţie.

Compania a achiziţionat 15 astfel de automotoare de la Căile Ferate din Danemarca (DSB), în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro. Celelalte trenuri vor intra pe rând în exploatare până în aprilie 2019, când se vor deschide şi alte rute.

Noile garnituri cumpărate din Danemarca sunt compuse din două vagoane articulate, lungi de 48 de metri, care pot transporta 113 pasageri.  

Imagine indisponibilă

Trenurile sunt dotate cu motoare diesel şi pot circula cu până la 200 de kilometri pe oră. Fireşte că în România, datorită infrastructurii proaste, nu va putea circula cu această viteză.

Acestea au zone business şi economic, sunt dotate cu sisteme electronice de informare a călătorilor, instalaţie de climatizare, sisteme audio-video.

Imagine indisponibilă

Vagoanele Transcarpatic sunt dotate cu mobilier modern, climatizare, WiFi, sisteme electronice de informare a călătorilor sau facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă, iar cei care îşi cumpără bilet la vagonul de dormit primesc un sandvici, o cafea şi apă minerală. Cei care călătoresc la cuşetă au inclus o cafea şi o apă minerală. Vagonul de dormit este dotat cu cabine de duş în compatiment şi la capete. Vagoanele sunt omologate pentru a circula pe reţeaua internaţională RIC.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite