Forbes: Cât vor plăti românii la căldură în această iarnă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scenariu pesimist elaborat de către Ariston Thermo, care include eliminarea integrală a subvenţiei de către Guvern cât şi imposibilitatea primăriilor locale de a mai aloca un buget pentru subvenţii, indică majorarea costului gigacaloriei facturat către populaţie cu până la 150% pentru acestă iarnă.

Cătălin Drăguleanu, directorul de vânzări al Ariston Thermo România, unul dintre cei mai mari furnizori de centrale termice cu cotă pe piaţa locală de 33%, susţine că în acest an 50% dintre proprietarii de apartamente la nivel naţional se vor confrunta cu eliminarea subvenţiilor la încălzire, în timp ce ceilalalţi 50% s-au debranşat deja.

Potrivit acestuia, în condiţiile în care subvenţiile vor fi eliminate total, factura la încălzire pentru această iarnă aferente unui apartament de două camere în Capitală vor fi de 800 de lei. Acest lucru se va întâmpla dacă furnizorul este RADET, iar locuinţa nu dispune de repartitoare şi contoare. În comparaţie, factura din luna decembrie a anului 2010 achitată pentru acelaşi apartament a fost de 320 de lei.

Află pe forbes.ro cu cât va creşte factura într-un apartament de trei sau patru camere din Bucureşti şi provincie

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite