Fiul lui Toni Greblă ar putea fi înlocuit de la IAR Ghimbav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul lui Toni Greblă ar putea fi înlocuit din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al IAR Ghimbav, decizia urmând să fie luată în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al IAR SA Braşov, cunoscută şi sub denumirea IAR Ghimbav, convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societăţii pentru 14 februarie, când ar putea alege noi administratori provizorii, precum şi un preşedinte al Consiliului de Administraţie, post ocupat în prezent de Octavian Alin Greblă, fiul de 38 de ani al lui Toni Greblă, fost secretar general al Guvernului.

"Numirea unor administratori provizorii începând cu data de 18 februarie 2020, ca urmare a expirării mandatelor actualilor administratori provizorii; stabilirea duratei mandatului şi a retribuţiei acestora. Alegerea preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii", arată ordinea de zi transmisă Bursei de Valori Bucureşti.

IAR Ghimbav, companie specializată pentru mentenanţă, reparaţii şi reparaţii capitale pentru elicopterele Puma şi Alouette III, i-a prelungit în decembrie 2019 mandatul de preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru încă două luni lui Octavian Alin Greblă, fiul lui Toni Greblă, fost secretar general al Guvernului achitat în vara lui 2019 în dosarul în care era cercetat pentru fapte de corupţie, scrie news.ro.

La aceeaşi dată, acţionarii i-au numit ca administratori provizorii ai societăţii pe Ruxandra-Rodica Anghel (director direcţia industria de apărare de la Ministerul Economiei), Măriuca Oana Pistol (consilier superior în Ministerul Economiei) şi Emil Niţă (fost deputat, fost prefect, unul dintre foştii directori ai Tractorul).

Mandatul acestora a început la 17 decembrie 2019 şi se încheie la 17 februarie 2010.

Remuneraţia lunară brută a lui Octavian Alin Greblă era de 4.720 lei, potrivit documentelor publicate pe site-ul companiei.

El a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Babeş Bolyai, Cluj-Napoca şi este născut pe 16 februarie 1981.

Octavian Greblă a fost viceconsul la Ambasada României din Paris, între 2012 şi 2016, potrivit CV-ului publicat pe site-ul companiei de stat. Între 2009-2012 a fost consilier pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Europene.

De asemenea, între 2005-2006 a fost economist-referent marketing la compania Vulcan.

IAR Braşov are  o capitalizare de 332,26 milioane lei. Acţionarul majoritar al companiei este Minsiterul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, care controlează 64,89% din acţiuni.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite