Farmaciile Sensiblu şi Punkt ar putea fi preluate de o companie a grupului Penta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a supus dezbaterii publice angajamentele formulate de Glebi Holdings PLC, companie a grupului Penta, în legătură cu preluarea A&D Pharma Holdings NV.

Atât Glebi Holdings PLC, cât şi A&D Pharma Holdings NV sunt active în România atât în sectorul comercializării cu amănuntul, cât şi cu ridicata a produselor farmaceutice şi parafarmaceutice.

Din analiza efectuată au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale în ceea ce priveşte efectele pe care operaţiunea de concentrare economică le-ar putea avea pe piaţa comercializării cu amănuntul a produselor farmaceutice şi parafarmaceutice.

Astfel, angajamentele propuse de Glebi Holdings PLC constau în cesionarea a 18 farmacii Arta din Bucureşti şi Timişoara.

Grupul Penta, din care face parte Glebi Holdings PLC, este specializat în investiţii pe termen lung. Penta are investiţii în sectoare variate, precum: jocuri de noroc, servicii financiare, servicii farmaceutice, producţie etc. În România, Grupul Penta/Dr. Max este activ în domeniul serviciilor de sănătate.

A&D Pharma este un grup ce realizează activităţi de comerţ angro cu produse farmaceutice şi parafarmaceutice (în special prin Mediplus Exim SRL) şi activităţi de comerţ cu amănuntul cu produse farmaceutice şi parafarmaceutice, operând lanţurile de farmacii Senbiblu şi Punkt.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite