Facebook şi Amazon amână până în ianuarie 2022 momentul la care angajaţii vor reveni la birou

0
0
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Facebook schimbă din nou data la care angajaţii săi din SUA se pot întoarce la birou. Din cauza creşterii numărului de cazuri de infectare cu varianta Delta, noul termen de revenire este acum ianuarie 2022, transmite CNBC.

„Având în vedere datele recente care arată creşterea infectărilor cu Covid, din cauza variantei delta, echipele noastre din SUA nu vor fi obligate să se întoarcă la birou până în ianuarie 2022. Continuăm să monitorizăm situaţia şi să lucrăm cu experţi pentru a ne asigura că revenirea la birou acordă prioritate siguranţei tuturor.”, a transmis compania.

Facebook anunţase recent că toţi cei care se întorc la birou în SUA trebuie să se vaccineze anti-Covid. Compania a anunţat în iunie că sunt eligibili să lucreze de la distanţă angajaţii din toate categoriile, iar Mark Zuckerberg spusese că, la anul, cel puţin jumătate din timp îl va petrece muncind de la distanţă.

Facebook îşi propusese anterior să se întoarcă la munca de la birou în octombrie, cu cerinţe stricte de vaccinare şi mască.

Potrivit CNBC, şi Amazon a anunţat săptămâna trecută un plan similar pentru angajaţii corporativi. Lyft a declarat luna trecută că angajaţii săi nu se vor întoarce la birouri până pe 2 februarie 2022.

Potrivit unui document intern consultat de Reuters şi citat de Agerpres, săptămâna trecută, Amazon a decis să prelungească perioada în care angajaţii pot lucra de acasă până la data de 3 ianuarie 2022, faţă de estimările anterioare care menţionau data de 7 septembrie 2021, pentru SUA şi alte ţări care nu au fost nominalizate.

„Pe măsură ce urmărim cu atenţie condiţiile locale care au legătură cu COVID-19, ne ajustăm recomandările cu privire la angajaţii corporate” se precizează în acest document intern.

Creşterea cazurilor de infecţie cu COVID-19, provocate de varianta Delta a virusului, a determinat deja o serie de mari companii să amâne planurile referitoare la revenirea la birouri a angajaţilor.

Săptămâna trecută, grupul Alphabet Inc. (din grupul Google) a anunţat că va prelungi programul de lucru de acasă până la data de 18 octombrie, iar Twitter Inc a anunţat că va închide unele spaţii de lucru pe care le-a redeschis.

Amazon este una dintre puţinele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemie. Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri şi venituri record.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri