Facebook a alocat în trei ani 12,5 milioane de dolari pentru asigurarea securităţii lui Mark Zuckerberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook a dezvăluit recent faptul că a cheltuit 4,26 milioane de dolari pentru asigurarea securităţii lui Mark Zuckerberg anul trecut, acesta fiind cel mai ridicat cost de acest tip raportat de companiile membre ale indicelui Standard & Poor's, notează Bloomberg.

Costul total pentru asigurarea securităţii lui Zuckerberg, fondator, director general şi preşedinte al Facebook,  se ridică la suma exorbitantă de 12,5 milioane de dolari din 2013 până în 2015, potrivit documentelor depuse de companie la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC). Aceşti bani au fost alocaţi pentru „a aborda problemele de siguranţă din cauza ameninţărilor specifice la adresa siguranţei sale, care apar în mod direct, ca urmare a poziţiei sale în calitate de fondator, preşedinte şi CEO“, a declarat compania în raport. Zuckerberg este al optulea cel mai bogat om din lume, cu o avere ce se ridică la 47 de miliarde de dolari, conform indicelui, realizat de Bloomberg, al miliardarilor.

Facebook a cheltuit pentru securitatea lui Zuckerberg 5,6 milioane de dolari în 2014 şi 2,65 milioane de dolari în 2013.

Costul de anul trecut depăşeşte bugetul de 1,53 milioane de dolari alocat de Oracle pentru protejarea preşedintelui executiv Larry Ellison şi bugetul de 1,6 milioane de dolari alocat de Amazon pentru asigurarea securităţii directorului general Jeff Bezos, conform datelor Bloomberg. Facebook a depăşit cu acest buget chiar şi grupul Berkshire Hathaway, care a plătit anul trecut doar 370.244 de dolari pentru securitatea personală şi a locuinţei miliardarului Warren Buffett, şi gigantul Apple, care a cheltuit numai 209.151 de dolari pentru protejarea lui Tim Cook.

Facebook a dezvăluit aceste date în această săptămână, după ce SEC a întrebat de ce banii pentru asigurarea securităţii lui Zuckerberg nu au fost declaraţi ca beneficii impozabile, iar compania a argumentat că „riscurile de securitate, legate de afaceri, scutesc aceste costuri de la raportare“.

Facebook îi asigură lui Zuckerberg un sistem de securitate pentru locuinţă, şi gărzi care îi protejează şi o altă locuinţă din San Francisco, iar echipa de securitate este coordoantă de un fost agent al Secret Service, care l-a protejat pe preşedintele Barack Obama.

„Securitatea ar trebui să fie prima şi cea mai importantă grijă a consiliilor de administraţie, mai ales în cazul companiilor construite în jurul unor figuri centrale. Ca acţionar, vrei să ştii că directorul general este protejat“, a declarat Peter Martin, director general al firmei de consultanţă în domeniul securităţii Afimac Global.

Asigurarea pazei nu este ieftină. Un serviciu permanent necesită patru agenţi de securitate, ale căror salarii anuale pot depăşi 80.000 de dolari fiecare, a spus directorul general al firmei Insite Security din New York, Christopher Falkenberg.

Atacurile teroriste din două capitale europene şi atacul din San Bernardino, California, au determinat unele consilii de administraţie să reanalizeze securitatea, iar riscurile pentru directorul mai puţin cunoscut al unei companii este scăzut, dar situaţia se poate schimba rapid pentru o persoană publică, a explicat Falkenberg.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite