Expansiunea zonei de sud a Bucureştiului continuă: tot mai multe locuinţe noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
imobiliare bucuresti Mediafax

Datorită disponibilităţii terenurilor pentru construcţii (la preţuri accesibile), sudul Bucureştiului continuă să ofere oportunitatea de a construi produse adaptate pieţei, respectiv locuinţe noi la preţuri similare cu cele din blocurile vechi.

Cu destul timp înainte de sfârşitul recesiunii, zona de sud a Capitalei (atât între graniţele oraşului, cât şi dincolo de acestea) a atras din plin atenţia dezvoltatorilor imobiliari. Odată cu revenirea pieţei, o serie de alte zone ale oraşului au devenit interesante pentru construcţia de locuinţe. Asta nu înseamnă, însă, că interesul pentru sud a pălit.

Potrivit celui mai recent raport de piaţă publicat de Analize Imobiliare, platforma lansată şi susţinută de Imobiliare.ro, în Sectorul 4 al Capitalei se găsesc cele mai multe proiecte rezidenţiale noi, respectiv 69, ce însumează 10.300 de unităţi locative planificate. Această subdiviziune a Bucureştiului se află la strânsă concurenţă cu Sectorul 3 (unde se găsesc 67 de proiecte, cu 6.800 de unităţi locative planificate), dar şi cu Sectorul 6 (unde există 50 de proiecte la vânzare, ce vor însuma 20.000 de locuinţe). Pe de altă parte, Berceni este zona din Bucureşti cu cele mai ansambluri rezidenţiale anvergură, respectiv 54, cartierul situându-se pe primul loc şi din punctul de vedere al numărului de unităţi locative planificate, care ajunge la 8.300 (pe următorul loc se situează Drumul Taberei, cu 7.500 de locuinţe).

Investiţiile autorităţilor susţin dezvoltarea zonei

În acest context, reprezentanţii Asociaţiei Dezvoltatorilor Imobiliari din România – Urbanis (ADIRU) subliniază că, ultima perioadă, Sectorul 4 al Capitalei cunoaşte „o adevărată renaştere urbană” – efervescenţă generată, pe de o parte, de interesul cumpărătorilor pentru locuinţe noi în această zonă, iar, pe de altă parte, de investiţiile realizate de autorităţile publice locale pentru modernizarea căilor de acces, a parcărilor, precum şi a parcurilor şi zonelor de relaxare. Nu trebuie uitat, desigur, că Sectorul 4 se distinge prin proximitatea faţă de o serie de puncte de interes, precum instituţii de învăţământ, centre comerciale, parcuri, unităţi medicale, săli de sport etc. – toate acestea reprezentând un important factor de interes pentru familiile tinere aflate în căutarea unei locuinţe noi.

Interesul pentru sud, în creştere

Aceştia punctează că sudul Capitalei a atras unele dintre cele mai recente investiţii în infrastructură, precum Pasajul Mihai Bravu şi cel de la Piaţa Sudului. De menţionat este că anul viitor ar trebui să fie finalizat şi podul peste Dâmboviţa de la Nicolae Grigorescu, ce va conecta intersecţia Vitan-Bârzeşti – Olteniţei cu partea de est a Capitalei – fapt ce nu poate decât să îi bucure atât pe locuitorii sau potenţialii cumpărători din sud, cât şi pe dezvoltatorii de locuinţe. Reprezentanţii ADIRU adaugă că aprobarea noului PUZ al zonei de sud reprezintă o mare realizare administrativă şi urbanistică, fiind de o reală importanţă pentru dezvoltarea sa coerentă, această parte a oraşului urmând a deveni şi mai atractivă, atât pentru bucureşteni, cât şi pentru cei veniţi din alte oraşe ale ţării. Se estimează, astfel, că peste 50.000 de oameni vor putea avea o locuinţă în această zonă din Capitală, alături de cei peste 322.856 de locuitori deja existenţi (conform datelor Institutului Naţional de Statistică din luna iunie 2018).

„Atât din datele furnizate de specialiştii în domeniul imobiliar, cât şi din estimările noastre, rezulta că Sectorul 4 va reprezenta un pol «fierbinte» în piaţa imobiliară din Capitală, foarte probabil unul dintre cele mai importante conform cifrelor existente până la acest moment, iar acest lucru relevă că o dezvoltare urbană durabilă poate avea loc doar cu sprijinul autorităţilor publice locale, care au înţeles deplin acest lucru şi susţin, prin toate lucrările şi investiţiile realizate, acest demers de modernizare a Capitalei, în speţă a Sectorului 4”, arată Asociaţia Dezvoltatorilor Imobiliari din România – Urbanis (ADIRU). 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite