Engie: Preţul angro al gazelor naturale ar trebui plafonat la nivel european. Nu am mai întâlnit aşa valori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gaz gaze energei conducte gazoduct foto shutterstock

Este nevoie de un plafon la scara întregii Europe impus preţului gazelor naturale pentru a răspunde la explozia preţurilor şi a ţine sub control volatilitatea preţurilor pe pieţele de gaze şi electricitate, a declarat miercuri un oficial al grupului francez, transmite Reuters.

„În regim de urgenţă, credem că este important să analizăm o plafonare a preţurilor angro la gaze naturale, la nivel european. Asta va face posibilă o ţinere sub control a volatilităţii", a declarat directorul general al grupului francez de utilităţi Engie, Catherine MacGregor, la un panel organizat de Guvernul francez.

„Nu am mai înregistrat niciodată astfel de valori", a spus Catherine MacGregor, referindu-se la maximul istoric de 345 de euro pentru un Megawatt-oră înregistrat luni de preţul de referinţă la gaze naturale în Europa. "Cred că asta justifică măsura plafonării. Suntem într-o situaţie excepţională", a adăugat MacGregor, scrie Reuters.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. Compania are un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km şi are 4.000 de angajaţi. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite