Elon Musk nu mai este cel mai bogat din lume. Jeff Bezos l-a depășit pentru prima dată în trei ani

0
Publicat:

Jeff Bezos este din nou cel mai bogat om din lume, pentru prima dată în ultimii trei ani, deoarece valoarea sa se ridică la 200 de miliarde de dolari, iar cea a lui Elon Musk scade.

Jeff Bezos
Jeff Bezos a redevenit cel mai bogat om din lume

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Bezos, în vârstă de 60 de ani, a depășit pentru prima dată din toamna anului 2021, averea lui Musk, care acum se află la 198 de miliarde de dolari.

Repoziționarea lui Bezos vine după ce fondatorul Amazon a vândut un total de acțiuni în valoare de 4 miliarde de dolari de la jumătatea lunii februarie, au dezvăluit dosarele de reglementare.

În același timp, CEO-ul Tesla și președintele X, Musk, în vârstă de 52 de ani, a văzut o hotărâre a judecătorului la sfârșitul lunii ianuarie conform căreia trebuie să returneze cel mai mare pachet de salarii din istoria corporației, la 55 de miliarde de dolari, în urma acuzațiilor CEO-ului directorilor Tesla cu arme puternice .

Vânzările de acțiuni ale lui Bezos au loc după ce a reieșit că își va stabili reședința principală în Florida, profitând de sistemul fiscal al statului Sunshine.

Bezos a demisionat din funcția de CEO al Amazon în 2021. Actualul său titlu este președinte executiv. În decurs de o săptămână, el a renunțat la aproape 25 de milioane de acțiuni ale companiei. Acestea sunt primele acțiuni pe care le-a vândut de când și-a părăsit rolul de CEO.

La începutul acestei luni, Bezos a declarat că va vinde 50 de milioane din acțiunile sale Amazon până în 2025 prin firma de brokeraj Morgan Stanley. În c iuda vânzărilor, Bezos este în continuare cel mai mare acționar al Amazon, deținând aproape 10% din acțiunile companiei. Din februarie 2023, acțiunile Amazon au crescut cu peste 50 la sută, prețul său aproape de maximul istoric. Capitalizarea sa de piață este de aproximativ 1,75 trilioane de dolari.

Pe locul trei pe lista Bloomberg Billionaires Index se află Bernard Arnault, CEO al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, cu 197 de miliarde de dolari. Compania franceză supraveghează numeroase mărci de lux și are o capitalizare de piață de 382 de miliarde de dolari în zona euro.

Arnault este urmat de fondatorul Meta Mark Zuckerberg și de mogulul Microsoft Bill Gates, care vin cu 179 de miliarde de dolari, respectiv 150 de miliarde de dolari.

Steve Ballmer, Warren Buffet, Larry Ellison, Larry Page și Sergey Brin completează primii zece.

Vicepreședintele L'Oreal Françoise Bettencourt Meyers este cea mai bogată femeie din lume, ocupând locul 15 pe listă, cu o valoare de 97,1 miliarde de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite