Elon Musk este mai sărac cu 17 miliarde de dolari după ce şi-a ameninţat angajaţii cu concedierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Elon Musk, fondatorul SpaceX şi Tesla, le-a transmis angajaţilor săi că prezenţa la birou este obligatorie. Pentru cei care nu se vor prezenta fizic, compania va presupune automat că au demisionat. Acest anunţ a făcut ca acţiunile omului de afaceri să scadă drastic şi să îi producă pierderi de 17 miliarde de dolari.

”Oricine doreşte să lucreze la distanţă trebuie să fie la birou minimum (şi mă refer la *minimum*) de 40 de ore pe săptămână sau să plece de la Tesla. Asta este mai puţin decât le cerem muncitorilor din fabrică”, a scris Elon Musk.

După ce anunţul pentru angajaţii săi a devenit public, Elon Musk a fost aspru criticat de specialişti. 

”Tesla este o companie cu o creştere rapidă, care creşte producţia la două noi fabrici, aşa că suspendarea angajării ridică o mulţime de întrebări. Pe baza reacţiei de astăzi, piaţa sugerează ce este mai rău.”, a declarat Garett Nelson, analist CFRA. 

Acţiunile Tesla au scăzut rapid cu 9.2%, chiar dacă acesta nu este primul mesaj controversat lansat de către miliardar. Faţă de anul trecut, Musk are o avere cu 55 de miliarde de dolari mai mică, dar rămâne în continuare cel mai bogat om din lume.

În urmă cu câteva zile a fost făcut public şi un e-mail trimis de către Elon Musk consiliului de directori ai companiei în care îşi exprima dorinţa de a concedia 10% din angajaţi, deoarece are un "sentiment foarte prost" legat de recesiunea care ar urma să ne lovească în perioada următoare.

Mesajul său a avut un impact foarte mare şi a fost comentat chiar şi de către preşedintele SUA, Joe Biden, care i-a urat ironic lui Musk "mult succes cu excursia sa pe Lună".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite