Dragnea, acuzat de minciuni electorale în legătură cu banii pe care-i vor primi primarii prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea la Botosani FOTO Facebook Dragnea

Liberalul Florin Cîţu l-a acuzat joi pe liderul PSD Liviu Dragnea că minte în legătură cu sumele ce vor fi alocate primarilor şi universităţilor pentru dezvoltare, nefiind vorba despre 10 miliarde de lei, aşa cum spune Dragnea, ci de numai 300 milioane de lei, prima tranşă împrumutată de Comisia de Prognoză de la MFP.

„Toţi primarii trebuie să ştie! Dragnea minte! Dragnea este disperat. Ştie că pierde tot în câteva săptămâni.În stilul caracteristic al dictatorilor face promisiuni mincinoase”, scrie Cîţu pe pagina sa de Facebook. 

  

 Potrivit acestuia, realitatea este următoarea: 

  

 - În 2019 suma pe care o are la dispoziţie Fondul de Dezvoltare şi Investiţii este de ... 63 milioane euro (300 milioane lei)! 

  

„Nici vorbă de 10 miliarde euro. Suma pe care o tot aruncă în public mincinosul Dragnea. 

  

 Asta în timp ce, în fiecare an doar gaura din bugetele locale care a apărut după ultimii doi ani de mizerii fiscale ale PSD, susţinut de ALDE şi UDMR, este de aproximativ 4 miliarde euro. 

  

Aceşti bani, aproximativ 4 miliarde euro, sunt necesari în primarii pentru cheltuieli curente. Cine să mai facă investiţii? 

  

MFP dă aceşti bani CNSP (Comisia de Prognoză) sub formă de împrumut cu dobândă. De unde scoate banii CNSP pentru dobândă?”, scrie Cîţu.

Dragnea a anunţat joi că primarii au 10 miliarde de lei la dispoziţie pentru dezvoltare, bani alocaţi prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

Citeşte şi:

Dragnea îşi aminteşte cu nostalgie de vremea când era ministru al Dezvoltării: Atunci am imaginat PNDL, acum primarii au 10 miliarde de lei la dispoziţie

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite