Demisie la vârful DIGI. Ioan Bendei renunţă la funcţiile de conducere din grupul telecom, după ce a fost condamnat la închisoare, în dosarul drepturilor TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto MEDIAFAX
Foto MEDIAFAX

Ioan Bendei a demisionat marţi din funcţiile de vicepreşedinte şi administrator executiv al filiarei din România a RCS&RDS, invocând motive personale, potrivit unui comunicat al Digi Communications transmis Bursei de Valori Bucureşti.

„Consiliul de Administraţie al filialei din România a societăţii RCS & RDS S.A. a fost informat cu privire la demisia domnului Ioan Bendei (vicepreşedinte şi administrator executiv în cadrul Consiliului de Administraţie), care a decis, din motive personale, să renunţe la poziţia deţinută în cadrul Consiliului de Administraţie al RCS&RDS. Demisia a fost înregistrată marţi, 5 februarie 2019, data începând cu care domnul Ioan Bendei nu va mai deţine o poziţie de conducere sau de reprezentare a RCS&RDS", scrie în raportul transmis BVB.

Potrivit documentului citat, Consiliul de Administraţie al societăţii va convoca Adunarea Generala a Acţionarilor pentru a desemna un nou membru în cadrul CA. Dan Ioniţă (40 de ani), director financiar al RCS&RDS şi al societăţii, va fi cel de-al cincilea membru al Consiliului de Administraţie al RCS&RDS, cu mandat interimar.

Din Consiliul de Administraţie al RCS&RDS mai fac parte Serghei Bulgac (preşedinte), Valentin Popoviciu (vicepreşedinte), Mihai Dinei (membru neexecutiv) şi Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv).

Ioan Bendei, condamnat la patru ani de închisoare, în dosarul drepturilor de televizare pentru Liga 1, alături de Dumitru Dragomir

Ioan Bendei (61 de ani) a fost vicepreşedinte şi administrator executiv în cadrul RCS&RDS, parcursul său profesional fiind legat de înfiinţarea şi evoluţia RCS&RDS pe piaţa românească. Numele său este legat, în ultimii ani, de dosarul drepturilor de televizare a partidelor de fotbal din Liga 1, în care a fost condamnat, în primă instanţă, la patru ani de închisoare cu executare, alături de fostul preşedinte al Ligii profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

Decizia Tribunalului Bucureşti, pronunţată pe 15 ianuarie 2019, nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Tribunalului Bucureşti a amânat de şapte ori decizia până acum.

Fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dragomir, cercetat în acelaşi dosar pentru complicitate la luare de mită şi la spălare de bani, a fost achitat de Tribunalul Bucureşti.

Instanţa a dispus şi o amendă de 1.230.000 lei pentru firma SC Bodu SRL, o amendă de 1.250.000 lei pentru firma RCS/RDS, o amendă de 700.000 de lei pentru SC Integrasoft SRL. Tribunalul Bucureşti a hotărât şi confiscarea a 3.100.000 de euro de la RCS/RDS, plus 655.124 de lei, iar de la SC Bodu SRL confiscarea a 3.100.000 de euro, plus 712.369 lei.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir şi fostul director al RCS - RDS SA Ioan Bendei au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani şi respectiv dare de mită şi complicitate la spălare de bani. Potrivit DNA, Dumitru Dragomir a pretins 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la Ioan Bendei, “în scopul atât de a îndeplini, cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum şi de a îndeplini acte contrare acestora”. În schimb, el ar fi facilitat, în 2008, câştigarea contractului pentru drepturi TV ale Ligii 1 de către RCS/RDS.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite