De ce afacerile la domiciliu, făcute din pasiune, revoluţionează piaţa muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnologia a reuşit să formeze şi apoi să accelereze o întreagă piaţă nonformală a muncii: se lucrează la periferia antreprenoriatului şi tot mai aproape de pasiunile şi priceperile individuale. Profitând de noile oportunităţi, tot mai mulţi români reuşesc să câştige bani din propriile hobby-uri, scrie Adevărul Financiar.

Deşi foarte dinamică la nivel internaţional, piaţa nonformală a muncii nu a fost luată prea des în seamă şi în România. Chiar dacă în Bucureşti şi marile oraşe ale ţării curente ca freelancing-ul sau micro-antreprenoriatul au prins viteză în ultimii ani, puţine studii s-au concentrat în direcţia celor ieşiţi din câmpul muncii tradiţionale, operate la biroul angajatorului, şi iniţiaţi în munca pe cont propriu, fie din poziţia de freelancer, fie din cea de micro-antreprenor. Astfel, rezultatele unui studiu al Visa Europe, date ieri publicităţii, vin să aducă lumină într-un domeniu pe cât de sprinten, pe atât de neclar.

Românii care au reuşit să îşi transforme pasiunile în afacere, spun cei de la Visa, pot câştiga venituri suplimentare de peste 5.000 de lei şi chiar de 10.000 de lei (mai ales în Bucureşti şi Ilfov), iar cele mai profitabile hobby-uri şi priceperi din mediul offline se găsesc în domeniile renovărilor şi decoraţiunilor interioare, design, fotografie sau culinar.

Citeşte mai multe pe Adevărul Financiar

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite