Danemarca: S-a oprit și scurgerea de gaz la Nord Stream 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nord Stream AG a informat Agenția Daneză pentru Energie că s-a atins acum o presiune stabilă la cele două conducte Nord Stream 1. Acest lucru indică faptul că degajarea gazului din ultimele două scurgeri a fost și ea finalizată", se arată în raport.

Scurgeri de gaze la Nord Stream. Foto: EPA-EFE
Scurgeri de gaze la Nord Stream. Foto: EPA-EFE

Sâmbătă, agenția a declarat că și gazoductul Nord Stream 2 era gol și nu mai era gaz în el.

Marți, Nord Stream AG a raportat „daune fără precedent” care au avut loc pe 26 septembrie "la trei segmente ale conductelor de gaze offshore Nord Stream și Nord Stream 2, care au fost descoperite în câteva ore. Prima scurgere a fost detectată la Nord Stream - 2" lângă insula daneză Bornholm. Atunci au fost înregistrate două scurgeri de la Nord Stream.

Agenția Daneză pentru Energie a informat că o mare cantitate de gaz a ajuns în mare și ulterior în atmosferă. Aeronavelor și navelor li s-a interzis să se apropie de locul incidentelor la o distanță mai mică de cinci mile marine.

Ulterior, seismologii suedezi au clarificat că luni au înregistrat două explozii care au avut loc pe traseele Nord Stream. 

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a calificat aceste incidente drept sabotaj, subliniind că orice „afectare deliberată a infrastructurii energetice europene este inacceptabilă și va duce la cele mai decisive răspunsuri”. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite