Cum a afectat cutremurul din Gorj sistemul energetic național

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut marți o serie de precizări privind sistemul energetic național, în contextul cutremurului produs în Gorj, care „a fost mult mai puternic decât cel de luni”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut o serie de precizări în contextul cutremurului din Gorj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut o serie de precizări în contextul cutremurului din Gorj

„În condițiile în care regiunea de Sud-Vest a fost afectată astăzi de un cutremur cu epicentrul în județul Gorj, Sistemul Energetic Național a funcționat fără probleme, asigurându-se în bune condiții atât producerea, cât și furnizarea energiei electrice și gazelor naturale”, a scris ministrul Energiei pe pagina sa de Facebook.

De altfel, a subliniat Virgil Popescu, România este exportator de energie electrică.

„Trebuie spus că evenimentul seismic de astăzi a fost resimțit mai puternic decât cel de ieri, existând și anumite declanșări în SEN, însă acestea nu au afectat funcționarea în condiții optime a Sistemului Energetic Național.

Am cerut tuturor companiilor din portofoliul Ministerului Energiei, producătorilor, dar și distribuitorilor de energie electrică și gaze naturale, precum și Transgaz și Transelectrica, să analizeze și să actualizeze, dacă este cazul, planurile de intervenție în caz de cutremur.

Nu este motiv de panică și nu trebuie să ne alarmăm, este doar o măsură de precauție și responsabilitate”, a continuat ministrul.

Un cutremur de magnitudine 5,7 pe Richter a avut loc marți după-amiază, la ora 15.16, în sudul României, la Târgu-Jiu. Seismul a avut loc la o adâncime de 40 de kilometri.

Potrivit datelor de la Institutul de Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la 10 km sud de epicentrul seismului care a avut loc luni în aceeași zonă.

Cutremurul s-a produs la 70km N de Craiova, 70km V de Pitesti, 97km S de Sibiu, 149km SV de Brasov, 160km V de Ploiesti, 177km V de Bucuresti, 198km NV de Ruse, 205km S de Cluj-Napoca, 234km E de Timisoara, 244km NE de Nis.

Profesorul Gheorghe Mărmureanu spune că în Oltenia avem o zonă seismică cunoscută și că cutremurele din ultimele zile au și o parte partea bună că avem mai multe descărcări mari de forțe și putem spera ca lucrurile să se liniștească, dar nu exclude un seism în Banat. Detalii aici

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite