Constructorii auto mondiali se grăbesc să facă tranziţia la modele electrice. Care este noul plan de operare al Ford

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ford România
Foto: Facebook Ford România

Constructorul auto american Ford Motor Co vrea ca 40% din volumul global de vehicule să fie unul complet electric până în 2030, transmite Yahoo Finance.

Grupul a prezentat miercuri o serie de planuri destinate majorării cu 30% a cheltuielilor pentru automobilele electrice, numind noul său plan de operare „Ford +”.

„Sunt încântat de ceea ce înseamnă Ford + pentru clienţii noştri, care vor avea experienţe noi şi mai bune prin asocierea vehiculelor noastre iconice, de clasă mondială, cu tehnologia conectată care se îmbunătăţeşte constant în timp”, a declarat Jim Farley, CEO-ul Ford, într-o declaraţie. 

„Vom livra costuri mai mici, loialitate mai puternică şi randamente mai mari pentru toţi clienţii noştri.”, a precizat acesta.

Conform noului plan, al doilea mare constructor auto american se aşteaptă să cheltuie peste 30 de miliarde de dolari pentru electrificare, inclusiv dezvoltarea de baterii, până în 2030, comparativ cu ţinta sa anterioară de 22 de miliarde de dolari. 

Ford şi alţi mari constructori auto mondiali se grăbesc să facă tranziţia de la modele echipate cu motoare cu combustie internă la modele complet electrice, în contextul presiunilor venite din unele regiuni precum Europa şi China pentru reducerea emisiilor poluante ale vehiculelor. 

Rivalul Ford, grupul General Motors Co şi-a propus să înceteze să mai vândă autoturisme cu motoare pe benzină în 2035. În luna februarie a acestui an, şefii de la Ford au anunţat că întreaga gamă de modele din Europa va fi una complet electrică în 2030.

Ford a lansat crossover-ul complet electric Mustang Mach-E şi intenţionează să lanseze versiuni electrice ale utilitarei Transit şi camionetei F-150. Compania a dezvăluit că a acumulat 70.000 de rezervări pentru noul său F-150 Lightning într-o săptămână.

În România, Ford Craiova are în acest moment peste 6.000 de angajaţi care lucrează atât pentru producţia de vehicule, cât şi pentru cea de motoare. Aproximativ 1.100 dintre aceştia lucrează doar la uzina de motoare în 3 şi în 4 schimburi, pentru a face faţă cererii actuale de pe piaţă. 

De la preluarea din martie 2008, Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro. Din această sumă, aproximativ 300 de milioane de euro au fost investiţi doar în modernizarea Secţiei de Producţie Motoare.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite